Politic-Social

thumbs

ALERTA METEO: Codul galben de viscol a fost prelungit. Care sunt judetele afectate

11.01.2019, 12:33 Sursa: mediafax.ro

Potrivit meteorologilor, in mai multe zone din judetele Vaslui, Bacau, in zona joasa a judetului Neamt si in tot judetul Iasi va mai fi viscol pana la ora 15.00 si va continua sa ninga moderat cantitativ.

De asemenea, in vateva localitati din judetul Vaslui vantul sufla cu 50 - 55 kilometri pe ora, determinand si transport de zapada.

Sapte judete din zona Moldovei, respectiv Buzau, Vrancea, Galati, Vaslui, Bacau, Neamt si Iasi, au fost pana vineri, la ora 12.00 sub atentionare cod galben de viscol si ninsori.

In paralel, este in vigoare si o informare meteo de ninsori, care arata ca, incepand de joi dupa-amiaza, aria precipitatiilor se va extinde dinspre sud-vest si va cuprinde treptat sudul, estul si centrul tarii. In Oltenia, cea mai mare parte a Munteniei si a Moldovei vor fi perioade cu ninsori, in general moderate cantitativ, ce vor depune strat nou de zapada, local mai consistent. In Dobrogea si inextremitatea de est a Munteniei vor fi precipitatii mixte favorizand pe spatii mici formarea poleiului.

Vor fi intensificari temporare ale vantului in estul teritoriului si in zona montana inalta, cu rafale in medie de 50...60 km/h, viscolind sau spulberand zapada. In prima parte a zilei de vineri (11 ianuarie) vantul se va intensifica si in sudul Olteniei, unde va determina transport de zapada, precum si in Dobrogea.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare