Politic-Social

thumbs

Sectia pentru judecatori a CSM a decis sa nu-l suspende pe judecatorul care a condus baut

11.01.2019, 13:02 Sursa: mediafax.ro

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat ca nu se impune suspendarea din functie a domnului Damian Dolache, judecator la Curtea de Apel Bucuresti", se arata pe ordinea de zi solutionata a sedintiei Sectiei pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

Decizia a fost luata cu doua voturi pentru suspendare si sapte voturi impotriva suspendarii.

La finalul lunii decembrie 2018, Damian Dolache, judecator al Curtii de Apel Bucuresti, a fost trimis in judecata de catre procurorii Parchetului General, fiina acuzat ca a condus baut masina in Capitala.

Procurorii au aratat a in rechizitoriu ca pe 4 noiembrie 2017, in jurul orei 22.00, judecatorul, aflat la volanul unui autoturism, in Capitala, a fost observat de un echipaj al Politiei Rutiere in timp ce facea viraj la stanga cu depasirea marcajului longitudinal continuu."In aceasta imprejurare, conducatorului auto i s-au solicitat documentele si a fost testat cu aparatul alcooltest, stabilindu-se ca alcoolemia inculpatului in aerul expirat a fost de 0,77 mg/l", arata procurorii, intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Ulterior, judecatorul fost condus la Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", unde i-a fost recoltata o proba de sange, dar a parasit unitatea medicala fara preaviz, iar specialistii nu au mai putut sa-i recolteze si o a doua proba."Din buletinul de analiza toxicologica emis de Institutul National de Medicina Legala "Mina Minovici", a reiesit ca la ora 22:30 inculpatul avea in sange o alcoolemie de 1,95 gr.%o", potrivit sursei citate.

Dosarul a fost trimis Curtii de Apel Ploiesti pentru solutionare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare