Cultura si divertisment

thumbs

CUTREMURATOR: Aretha Franklin ar fi fost jefuita inainte sa moara

11.01.2019, 13:58 Sursa: mediafax.ro

Potrivit unor documente juridice obtinute de tmz.com, politia din Michigan a deschis o ancheta privind furtul unor bunuri si bani care i-au apartinut Arethei Franklin.

Surse din politie au declarat pentru platforma de stiri mondene ca o plangere in acest sens a fost depusa in iulie anul trecut.

La sfarsitul lui decembrie 2018, reprezentantii Fiscului american sustineau ca Aretha Franklin avea, la momentul decesului sau, o datorie de 6,3 milioane de dolari, pentru perioada 2012 - 2018, careia i se adauga penalizari de 1,5 milioane de dolari, dar avocatii starului au declarat ca aceasta a platit mare parte din suma si ca vor face contestatie. Potrivit unor documente obtinute de tmz.com, Fiscul american vrea sa recupereze datoria de la administratorii averii starului.

Cantareata americana Aretha Franklin a murit pe 16 august, la varsta de 76 de ani, din cauza unui cancer pancreatic.

Aretha Franklin - care si-a inceput cariera muzicala cantand gospel in biserica tatalui sau -, nascuta pe 25 martie 1942, si-a cimentat locul in istoria muzicii americane cu vocea sa puternica si clara, cu care putea canta note din patru octave. De-a lungul carierei, a abordat genuri diverse, de la soul la R&B, gospel si pop. Franklin, celebra pentru mai multe hituri, precum "(You Make Me Feel Like) A Natural Woman" (1967), "Chain of Fools" (1967), "Day Dreaming" (1972), "Jump to It" (1982), "Freeway of Love" (1985), "A Rose Is Still A Rose" (1998) si "Respect" (lansat initial de Otis Redding in 1965, dar care a devenit o semnatura a sa, dupa ce l-a cantat prima data in 1967), a continuat sa concerteze, sa inregistreze si sa plece in turnee, fara intrerupere, timp de peste cinci decenii.

Franklin a castigat 20 de premii Grammy (inclusiv trei speciale), dintre care opt au fost consecutive, intre anii 1968 si 1975, perioada in care trofeul pentru cea mai buna solista R&B a fost numit in gluma de ziaristi "premiul Aretha".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare