Politic-Social

thumbs

Judecatorii CSM au admis cererea Alinei Ghica de aparare a reputatiei profesionale formulate de Alina Ghica dupa solutia privind completurile

11.01.2019, 14:35 Sursa: mediafax.ro

"Sectia pentru judecatori a Consiliului Superior al Magistraturii a hotarat admiterea cererii de aparare a reputatiei profesionale a doamnei judecator ALINA NICOLETA GHICA, vicepresedinte al Curtii de Apel Bucuresti", se arata in decizia Sectiei pentru judecatori a CSM. Decizia a fost luata de catre judecatorii CSM in unanimitate.

Judecatorul Alina Ghica a formulat cererea de aparare a reputatiei profesionale dupa ce au aparut mai multe articole in presa in care era criticata pentru decizia din dosarul de la Curtea de Apel Bucuresti (CAB) privind constituirea completelor de 5 judecatori de la instanta suprema.

Liviu Dragnea a contestat, la Curtea de Apel Bucuresti, hotararea ICCJ privind constituirea completelor de 5 judecatori, iar Alina Ghica a admis-o, deoarece trebuia asteptata motivarea Curtii Constitutionale. Prin decizie, a fost suspendata hotararea Colegiului de conducere al ICCJ prin care a fost organizata, la inceputul lunii noiembrie, tragerea la sorti a Completurilor de 5 judecatori. Ulterior, la ICCJ a mai avut loc o tragere la sorti.

In raportul intocmit cu privire la cererea de aparare a reputatiei, inspectorii judiciari arata ca informatiile din presa sugerau ca impartialitatea Alinei Ghica a fost influentata de anumite interese.

"Astfel, se constata ca informatiile, in modalitatea prezentata in articolele analizate, cu privire la modificarea completului de judecata si la modalitatea de solutionare a dosarului nr. 7249/2/2018 al Curtii de Apel Bucuresti, precum si lansarea in spatiul public unor informatii prin care se acrediteaza ideea ca impartialitatea judecatorului a fost influentata de persoane cu anumite interese, pot avea drept consecinta formarea unei pareri publice defavorabile cu privire la reputatia profesionala a doamnei judecator Alina Nicoleta Ghica, in masura sa sustifice interventia CSM pentru apararea reputatiei profesionale a magistratului in cauza", se arata in raportul Inspectiei Judiciare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare