Politic-Social

thumbs

A decedat omul considerat cel mai mare antrenor al Romaniei de sarituri in apa

18.01.2019, 11:45 Sursa: mediafax.ro

Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern (FRNPM) a facut anuntul joi dimineata:

"Cel mai mare antrenor roman de sarituri in apa din toate timpurile, Pantelimon Decuseara, a trecut in nefiinta ieri, 17 ianuarie 2019, la varsta de 78 de ani. Sportiv de elita, legitimat la CS Dinamo Bucuresti, Pantelimon Decuseara a cucerit cinci titluri nationale.

In anul 1966 a fost primul saritor roman calificat in finala unei editii a Campionatelor Europene, unde a ocupat un onorant loc 6.

A absolvit Institutul de Cultura si Educatie Fizica din Bucuresti, actualmente UNEFS, iar apoi s-a stabilit la Bacau, unde a fost antrenor la sectia de sarituri in apa.

Munca sa, foarte apreciata deopotriva in tara si peste hotare, a contribuit la cizelarea si cresterea valorica a numerosi sportivi romani.

Momentul de varf al carierei sale l-au reprezentat Campionatele Mondiale de juniori de la Londra, din 1992. In calitate de antrenor al lotului national, Pantelimon Decuseara l-a indrumat pe Gabriel Chereches, campion mondial, in timp ce la feminin, la respectiva editie s-au cucerit doua medalii de bronz.

Pantelimon Decuseara s-a remarcat prin capacitatea sa de munca iesita din comun, precum si prin strategiile de pregatire utilizate.

Pantelimon Decuseara a fost arbitru FINA, calitatea de arbitru membru al juriului indeplinind-o si in competitiile interne.

Intreaga lume a natatiei romanesti, precum si membri LEN si FINA, deplang decesul lui Pantelimon Decuseara.

Dumnezeu sa il aiba in paza!", se arata in comunicatul FRNPM.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare