Politic-Social

thumbs

Arafat: 200 de masini echipate pentru salvare montana vor ajunge la serviciile de salvamont. Ce se intampla cu cele patru elicoptere anuntate

18.01.2019, 12:01 Sursa: mediafax.ro

Raed Arafat, seful Departamentului pentru Situatii de Urgenta (DSU), a anuntat, vineri, la Alba Iulia, ca institutia se va implica in dotarea structurilor Salvamont si de Jandarmerie montana cu tehnica performanta de interventie si salvare, cu ajutorul fondurilor europene.

Aproximativ 200 de masini echipate pentru salvare montana vor ajunge, in acest an, la serviciile Salvamont si unitatile de jandarmerie montana din 25 de judete, urmand ca in cel mult 2 ani acestea sa fie deservite si de 4 elicoptere.

"In acest an vor ajunge, iar pentru iarna viitoare vor fi gata livrate masini specializate de interventie in zonele montane cu acces mai greu, structurilor Salvamont si structurilor de Jandarmerie. Sunt 25 de judete pe lista pentru aceasta dotare si vorbim despre 200 de masini dotate cu echipamente specifice de salvare montana pentru o echipa de 3-4 persoane, care intervine, dar au si capacitatea si posibilitatea sa transporte un ranit, de la o zona greu accesibila, pana la un punct in care ranitul poate sa fie predat unei ambulante", a explicat seful DSU.

El a adaugat ca, in acest moment, exista o licitatie in faza de evaluare pentru 4 elicoptere de salvare montana, iar in viitor vor fi achizitionate si alte aparate de zbor, echipate pentru cautare-salvare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare