Cultura si divertisment

thumbs

O cunoscuta poeta, premiata cu Pulitzer, a murit

18.01.2019, 13:07 Sursa: mediafax.ro

Mary Oliver, care a murit joi, din cauza unui limfom, era cunoscuta ca o autoare ce scria mai ales despre natura si experiente spirituale.

"Iti multumim, Mary Oliver, pentru ca ne-ai oferit multora dintre noi cuvintele care sa ne ajute sa traim", a scris Hillary Clinton pe contul sau de pe reteaua de micro-blogging Twitter.

Madonna a notat la randul ei: "Ridic paharul si vars o lacrima la moartea unuia dintre poetii mei preferati... Mary Oliver. Cuvintele ei au ridicat un pod de la Natura pana la Lumea Spiritului... Dumnezeu sa te binecuvanteze, Mary!".

Mary Oliver a publicat peste 15 volume de poezie si eseuri, scrise intr-un stil direct, in care a pus accentul pe contrastul dintre peisaje naturale impresionante si irelevanta framantarilor umane. Unul dintre adjectivele sale preferate era "perfect" si nu prea il folosea in legatura cu persoanele din jur, scrie The Hollywood Reporter.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare