Politic-Social

thumbs

Un deputat vrea ca tinerii care implinesc 18 ani sa primeasca un voucher pentru cultura

18.01.2019, 13:04 Sursa: mediafax.ro

Marian Cucsa, deputat ALDE de Timis, a declarat, vineri, in cadrul unei conferinte de presa organizata la Timisoara, ca tinerii care implinesc 18 ani ar putea primi un voucher pentru cultura, care va avea o valoare cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei.

"Stiti ca in campania electorala am promis ca voi introduce vouchere pentru cultura. In aceasta sesiune parlamentara, impreuna cu o parte din colegi, vom redacta proiectul de lege pe care il voi depune in Parlament pana in luna martie. Voucherul de cultura presupune ca tinerii, la implinirea varstei de 18 ani, sa beneficieze de un voucher valoric prin care sa poata sa intre la teatre, opere, muzee, pentru a-si dezvolta latura culturala, sa aiba acces si la alte lucruri decat cluburi sau alte chestiuni care pot fi mult mai tentante pentru tineret. Vreau sa fie un proiect de suflet pentru a dezvolta cultura, spiritul cultural in randul tinerilor, mai ales ca Timisoara va fi Capitala Culturala Europeana", a afirmat Marian Cucsa.

Potrivit deputatului ALDE de Timis, acest voucher pentru cultura ar putea avea o valoare cuprinsa intre 1.000 si 2.000 de lei, urmand sa poata fi utilizat cel mult doi ani.

"Trebuie analizat sa vedem exact ce presupune si pe ce perioada pot sa-l foloseasca. Pot sa fie intre 1.000 si 2.000 de lei, ca si varianta initiala, dar mai multe detalii va pot spune cand voi avea o concluzie. Il vor primi la varsta de 18 ani si pot sa-l foloseasca un an, doi. Nu vor primi bani, vor primi un voucher in baza caruia vor avea acces la opere, la teatru, vrem ca aceste vouchere sa fie nominale, sa nu poata fi date de la unii la altii", a adaugat Marian Cucsa.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare