Politic-Social

thumbs

Cresteri de salarii pentru angajatii primariei unui municipiu. Cine are cea mai mare leafa, de 16.500 de lei

18.01.2019, 13:13 Sursa: mediafax.ro

Consiliul Local Suceava a stabilit, in sedinta de vineri, cresterea cu 9,5 la suta a salariilor de baza ale angajatilor Primariei Suceava, majorare care va fi aplicata incepand cu data de 1 ianuarie.
Primarul orasului, Ion Lungu, vrea insa ca angajatii sa acceseze mai multe granturi pentru a acoperi majorarile salariale.

Majorarea aprobata va duce la cresterea cu 3,4 milioane de lei a fondului de salarii din Primaria Suceava.

Primarului orasului Suceava, Ion Lungu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, ca majorarile de salarii afecteaza investitiile si le-a cerut angajatilor sa caute granturi de finantare pe care Primaria Suceava sa le acceseze pentru a acoperi cresterile salariale.

"S-au actualizat salariile ca urmare a cresterii salariului minim de la 1.900 la 2.080 de lei si a introducerii normei de hrana. La nivelul municipiului Suceava avem 700 de posture, din care 91 sunt vacante. Avand in vedere posturile vacante, fondul de salarii va creste cu 7%. Unde e lege, nu este tocmeala! In valoare absoluta, inseamna cu 3,4 milioane de lei mai mult la salarii. Am avut discutii cu salariatii din Primarie si le-am trasat sarcini foarte clare: sa caute proiecte europene, norvegiene, pentru a atrage mai multi bani ca sa acoperim toate aceste cresteri salariale", a spus Ion Lungu.

Dupa majorare, cel mai mic salariu va fi de 2.080 de lei pentru un muncitor necalificat, iar cel mai mare ajunge la 16.536 de lei, salariu pe care il are secretarul municipiului Suceava.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare