Politic-Social

thumbs

Un amiral, acuzat de crime impotriva umanitatii in Dosarul Revolutiei, a murit la varsta de 84 de ani, de ziua lui

18.01.2019, 13:15 Sursa: mediafax.ro

Procurorii Sectiei militare din Parchetul General au anuntat, la finalul lunii decembrie, ca au dispus punerea in miscare a actiunii penale fata de Ion Iliescu, Gelu Voican Voiculescu, Iosif Rus si Emil Dumitrescu, in dosarul Revolutiei din decembrie 1989.

Emil (Cico) Dumitrescu, fost membru CFSN, Ion Iliescu, membru si presedinte al C.F.S.N., Gelu Voican Voiculescu, membru C.F.S.N. si fost vice prim-ministru al Guvernului Romaniei, Iosif Rus, fost comandant al Aviatiei Militare sunt acuzati in dosarul Revolutiei din decembrie 1989 de infractiuni contra umanitatii.

Cercetarile au vizat stabilirea situatiei de fapt in ceea ce priveste exercitarea directa a prerogativelor puterii de stat si a luarii deciziilor cu caracter politic si militar de catre grupul de decizie politico-militara al Consiliului Frontului Salvarii Nationale ( C.F.S.N.), format din Ion Iliescu, Silviu Brucan, general locotenent Victor Atanasie Stanculescu, general maior(r) Nicolae Militaru (reactivat ulterior, inaintat in grad militar si numit ministru al apararii) si Gelu Voican Voiculescu.

Emil (Cico) Dumitrescu, prin aparitiile sale televizate din 22 decembrie 1989 precum si prin activitatea de conducere si coordonare in cadrul Comandamentului militar instaurat la etajul XI al Televiziunii Romane incepand cu data de 22 decembrie 1989, ar fi contribuit in mod direct la manifestarea fenomenului diversionist existent in intervalul 22 - 30 decembrie 1989, au precizat, la acel moment, procurorii.

Urmarea imediata a acestor conduite a fost complexa, a presupus producerea unor rezultate multiple asupra unui numar mare de persoane si ar fi generat o stare de pericol pentru existenta unei parti insemnate a populatiei civile de pe intregul teritoriu al Romaniei.

Emil Cico Dumitrescu s-a nascut in 17 ianuarie 1935 in orasul Urziceni. La data de 4 februarie 1990 a fost inaintat la gradul de contra amiral, iar in 1993, a fost avansat la gradul de viceamira cu doua stele. Dumitrescu a fost si secretar de stat in Ministerul de Interne.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare