Cultura si divertisment

thumbs

Scriitorul american Sam Savage a murit la varsta de 78 de ani

18.01.2019, 13:19 Sursa: mediafax.ro

Sam Savage s-a nascut in 1940, in Carolina de Sud si a fost crescut sub dubla influenta a pasiunii mamei sale pentru poetii romantici englezi si a credintei nestirbite a tatalui in rationalismul darwinian. La varsta de 17 ani, s-a mutat cu familia in Massachusetts, unde preferinta pentru produsele contraculturii l-a facut sa se integreze perfect in atmosfera creata de generatia Beat. "Pe vremea aceea inca mai puteai sa fii un delincvent intelectual", declara Savage intr-un interviu.

Admis la Facultatea de Filosofie a Universitatii Yale, a abandonat-o in scurta vreme, pentru a se inscrie intr-un grup de protest fata de armele nucleare. Dupa cativa ani petrecuti la Paris, s-a intors la Yale, unde a obtinut un doctorat in filosofie, apoi si-a continuat studiile la Heidelberg. A lucrat intr-un atelier de reparat biciclete in Cambridge, Massachusetts, dupa care s-a retras in sud, unde a schimbat mai multe meserii (pescar, tamplar si tipograf, printre altele) si a scris poezii care i-au fost publicate, dar care nu-i placeau, si fragmente de roman care-i faceau placere, dar nu ajungeau sa-i fie publicate.

"Firmin. Aventurile unei vieti subterane", romanul sau de debut, a aparut in 2006, cand scriitorul avea 67 de ani, iar, doi ani mai tarziu, a devenit revelatia Targului de Carte de la Frankfurt, ajungand sa fie tradus in peste 30 de tari.

De-a lungul carierei, Sam Savage a mai publicat volumele "The Criminal Life of Effie O" (2005), "Tipatul lenesului" (2009), "Glass" (2011), "The Way of the Dog" (2013), "It Will End with Us" (2014).

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare