Politic-Social

thumbs

Viorica Dancila s-a intalnit, in Israel, cu Benjamin Netanyahu

18.01.2019, 13:21 Sursa: mediafax.ro

"Cei doi inalti oficiali au salutat relatiile excelente dintre cele doua tari, fapt reflectat si de frecventa contactelor bilaterale la nivel inalt. In acest sens, s-a discutat si despre organizarea, in prima parte a acestui an, a sedintei comune a celor doua guverne. Prim-ministrul Viorica Dancila a reconfirmat interesul Romaniei pentru consolidarea si aprofundarea relatiilor cu Statul Israel in domeniul cooperarii strategice, securitate cibernetica si energetica, medicina, cercetare si inovare", se arata in comunicatul remis MEDIAFAX.

Sursa citata precieaza ca cei doi premieri, au avut un schimb de opinii cu privire la aspecte legate de situatia internationala actuala.

"De asemenea, cei doi premieri si-au exprimat satisfactia pentru avansarea negocierilor in vederea incheierii Parteneriatului Romania-Israel in domeniul noilor tehnologii, de maniera sa stimuleze interesul reciproc al comunitatilor de afaceri din cele doua tari, astfel incat sa fie fructificate potentialele economice bilaterale. A fost subliniata, de asemenea, importanta consolidarii relatiilor in domenii precum sanatate, turism si educatie. In continuare, au fost discutate posibilele modalitati de cooperare dintre Romania si Israel, inclusiv din perspectiva detinerii de catre tara noastra a Presedintiei Consiliului Uniunii Europene", se arata in comunicat.

Premierii Dancila si Netanyahu s-au intalnit anterior la Varna, in luna noiembrie 2018.

Totodata, premierul Viorica Dancila a fost in vizita in Israel pe 25 aprilie 2018.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare