Politic-Social

thumbs

Andronescu despre erorile din manuale: Nu ma intrebati pe mine de greselile altora

18.01.2019, 13:32 Sursa: mediafax.ro

"Vreau sa va spun ca in acest an, poate ati si vazut pe site-ul nostru, am rescris metodologia pentru manuale, am deschis competitia pentru manuale pentru ca interesul nostru este sa avem manuale corecte, manuale de calitate. Si daca o sa va uitati in metodologie o sa vedeti ca anul acesta saltul spre calitatea manualelor este absolut imens", a declarat Ecaterina Andronescu.

Ea a precizat ca nu va fi selectat niciun manual care va obtine mai putin de 95 din cele 100 de puncte posibile, responsabilitatea autorilor fiind "foarte mare".

"Se puncteaza cu 100 de puncte calitatea manualelor si niciun manual nu este selectat daca obtine mai putin de 95 de puncte din 100. Ceea ce, dupa opinia mea, este, sa spunem, un criteriu care sa ne asigure ca vom avea manuale de calitate. Este o responsabilitate foarte mare si a celor care fac evaluarea manualelor, pentru ca cel care evalueaza isi asuma o responsabilitate", a mai spus ministrul Educatiei.

Intrebata cine va plati greselile din manuale, criticate dur, Ecaterina Andronescu a considerat ca ar trebui sa fie intrebati cei care au gresit, precizand ca acestea au fost "neatentii".

"Nu ma intrebati pe mine de greselile altora! Sa-i intrebati pe cei care gresesc. Si, mai ales, sa ii punem sa isi corecteze greselile. (...) Nu trebuie sa fii specialist in geografie ca sa vezi ca la Turnu Severin ai pus Turnu Magurele... Autorul de manuale a pus Turnu Magurele. Eu cred ca au fost si neatentii", a afirmat ministrul.

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a participat, vineri, la ceremonialul de dezvelire a unei placi aniversare de 100 de ani a Colegiului National "Mihai Eminescu" din Constanta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare