Politic-Social

thumbs

Doi romani, implicati in accidentul grav de langa Barcelona, in care doua trenuri s-au ciocnit

09.02.2019, 18:15 Sursa: mediafax.ro

"In urma demersurilor efectuate de catre reprezentantii Consulatului General al Romaniei la Barcelona, autoritatile spaniole au confirmat existenta a doi cetateni romani printre persoanele afectate. Unul dintre cetatenii romani a suferit leziuni usoare si a primit ingrijiri la fata locului, fara a necesita spitalizare, iar cel de-al doilea nu a fost vatamat", precizeaza Ministerul Afacerilor Externe (MAE), intr-un comunicat de presa remis MEDIAFAX.

Pana la acest moment, la nivelul oficiului consular nu au fost primite solicitari de asistenta consulara. MAE informeaza ca cetatenii romani afectati pot solicita asistenta consulara la urmatoarele numere de telefon ale Consulatului General al Romaniei la Barcelona: +34 934 181 535; +34 934 344 223; +34 934 340 220, apelurile fiind redirectionate catre Centrul de Contact si Suport al Cetatenilor Romani din Strainatate (CCSCRS) si preluate de catre operatorii Call Center in regim de permanenta sau la numarul de urgenta al oficiului consular: +34 661 547 853.

Doua trenuri regionale s-au lovit frontal, vineri dupa-amiaza, intre localitatile Sant Vicenc de Castellet si Manresa, situate la nord-vest de Barcelona.Cel putin o persoana a murit, au declarat surse din Ministerul spaniol de Interne citate de cotidianul El Mundo. Alte 94 de persoane au fost ranite in accident, doua fiind in stare critica, informeaza cotidianul El Pais

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare