Externe

thumbs

Misterioasa firma din Turcia care l-a ajutat pe Maduro sa scoata aur in valoare de 900 de milioane de dolari din Venezuela

09.02.2019, 20:58 Sursa: mediafax.ro

Firma a inceput activitatea de business cu un boom in ianuarie 2018, cand a importat aur in valoare de 41 de milioane de dolari din Venezuela - prima astfel de tranzactie majora intre doua tari din ultimii 50 de ani.

Luna urmatoare, volumul s-a dublat, Sardes transportand aur in valoare de 100 de milioane de dolari in Turcia.

Pana in luna noiembrie, cand presedintele american Donald Trump a semnat un ordin executiv prin care au autorizat sanctiuni asupra aurului din Venezuela - dupa ce a trimis un convoi diplomatic la discutii in Turcia - Sardes a scos in total aur in valoare de 900 de milioane de dolari din tara.

Nivelul pare fabulos pentru o companie cu un capital de doar 1 milion de dolari, potrivit documentelor inscrise in Istanbul.

Nu este pentru prima data cand Turcia s-a pozitionat ca o alternativa pentru tarile care se confrunta cu sanctiunile SUA, incercand sa submineze eforturile Washingtonului de a izola guvernele pe care le considera ostile sau corupte.

Ankara a testat de mai multe ori barierele tolerantei americane, iar alianta dintre membrii cheie ai NATO este in principiu deteriorata in prezent, potrivit unor oficiali americani.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare