Politic-Social

thumbs

Guvernul vrea sa cumpere 29 de avioane pentru Tarom

09.02.2019, 21:01 Sursa: mediafax.ro

"Anul trecut s-au luat doua avioane, acum doi ani s-au luat doua. (...) In programul de guvernare, ne-am propus ca, pana la sfarsitul anului 2020, sa luam 29 de avioane pentru Tarom. S-au contractat deja noua - s-au luat patru, mai sunt cinci care urmeaza sa vina", a spus Darius Valcov, vineri seara, intr-o emisiunea la Romania TV.

Pe infrastructura, consilierul premierului a estimat ca, in aceasta toamna, va fi finalizata Magistrala 5 de metrou, problema fiind automatizarea traseului.

Licitatia a avut loc in noiembrie 2017, unul dintre cei care a pierdut a depus o contestatie in noiembrie 2018, iar Curtea de Apel Bucuresti nu a anuntat inca un termen pentru raspunsul la aceasta contestatie, a mai sustinut reprezentantul Guvernului.

"Fac un apel si pe aceasta cale, atat la judecatori, cat si la ministrul Justitiei sa se uite la aceste programe extraordinar de importante. (...) Noi terminam in septembrie tot - statiile, tot, dar Curtea de Apel Bucuresti refuza sa dea un termen. Macar sa se dea termen, pentru ca altfel vom inaugura statiile, vom inaugura liniile, dar nu vom avea metrou, pentru ca nu va avea sistemul de automatizare. Este foarte important, pentru ca sunt sute de mii de oameni in Drumul Taberei care nu vor putea in acest an sa circule cu metroul, pentru ca astazi Curtea de Apel Bucuresti refuza sau nu poate sa dea un termene in acest caz", a subliniat Valcov.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare