Externe

thumbs

Camioanele evacueaza civilii din enclava din Siria controlata de gruparea Stat Islamic - oficial SDF

20.02.2019, 14:42 Sursa: mediafax.ro

SDF a anuntat ca civilii din enclava Baghouz au fost izolati de extremisti, ceea ce reprezinta un pas crucial pentru eliberarea finala a regiunii.

Reporterii din apropierea zonei de granita au vazut camioanele parasind enclava.

Un purtator de cuvant al fortelor armate sireine a declarat marti ca o operatiune militara care are ca scop alungarea extremistilor din ultima enclava islamista din estul Siriei va incepe imediat dupa evacuarea civililor.

Mustafa Bali a declarat ca in cazul in care membrii gruparii extremiste care au mai ramas in regiune si care sunt estinmati la aproximativ 300 se vor preda, nu va fi nevoie de utilizarea fortei.

Comentariile au aparut dupa ce un oficial kurd si un observator de razboi din Siria au anuntat ca zeci de camioane au sosit la marginea enclavei controlate de ISIS pentru a evacua civilii ramasi in interior, despre care se crede ca ar fi in numar de caeva sute.

"Lucram fie la extragerea civililor fie la evacuarea lor si atacarea locatiei", a declarat Bali.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare