Cultura si divertisment

thumbs

Primul caz cunoscut de persoana cu autism care devine avocat, in Statele Unite

20.02.2019, 14:41 Sursa: mediafax.ro

La varsta de 13 ani, Hailey tinea deja discursuri despre autism si scrisese prima sa carte "Scoala generala: Lucrurile pe care nu ti le spune nimeni". "Am fost dintotdeauna o scriitoare si o vorbareata", spune Hailey. "Mi-am dorit sa dau ceva inapoi comunitatii mele si sa fac ceva care sa conteze", continua aceasta.

Anul trecut, Hailey a absolvit Facultatea de Drept de la Universitatea din Miami.

Viata lui Hailey nu este deloc usoara. "Unele lucruri sunt foarte dificile pentru mine. Pot comunica, pot avea un loc de munca", spune aceasta. Totusi, cand vine vorba despre lucrurile obisnuite ca socializarea si zgomotele puternice, Hailey are probleme de adaptare.

Aceasta sustine ca se simte de parca s-ar afla in raionul de electronice dintr-un magazin, in timp ce toate televizoarele au sonorul dat la maxim, cu diferite canale. "Este extrem de derutant", adauga Hailey.

Pentru a se concentra mai bine, tanara scrie "diverse liste". Hailey are permis de conducere, dar i se pare greu sa fie la volan din cauza numeroaselor decizii pe care trebuie sa le ia intr-un timp foarte scurt.

In copilarie, parintii ei si-au dat seama ca ceva nu era in regula. Aceasta putea sa rezolve puzzle-uri complicate, era capabila sa urmareasca emisiuni la televizor, dar nu vorbea deloc.

"Se zice ca este nevoie de mult efort pentru a creste un copil", spune Hailey. "Este nevoie de si mai mult efort pentru a avea grija de un copil cu dizabilitati", adauga aceasta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare