Politic-Social

thumbs

Liderul senatorilor ALDE, despre reactia presedintelui pe buget: O declaratie politica/ Manda: Proiectul raspunde asteptarilor populatiei

20.02.2019, 14:51 Sursa: mediafax.ro

"Declaratia presedintelui Romaniei, prin intermediul purtatorului de cuvant, probeaza faptul ca presedintele Romaniei chiar nu a citit bugetul. Este o declaratie eminamente politica, este o declaratie, cred, fara precedent in istoria declaratiilor presedintilor Romaniei in legatura cu bugetul de stat, o declaratie care lauda un partid politic in legatura cu un amendament. Aici trebuie sa fac precizarea ca acel amendament despre care vorbeste presedintele Romaniei este un amendament care prevedea o sursa ilegala de finantare. Mai mult, PNL, care ar fi reportat un succes cu acel amendament, nu a votat bugetul de stat care sa prevada ca acel amendament sa poata fi aplicat. Ca atare, este absolut ridicol sa vorbesti despre un succes al unui amendament care, intr-un final, nemaifiind votat bugetul, nu avea cum sa se aplice", a declarat, "iercuri, la Parlament, senatorul ALDE Daniel Zamfir.

Zamfir sustine ca bugetul pe 2019 prezinta cresteri.

"Este bugetul cu veniturile cele mai mari din istoria Romaniei, in care s-au alocat cei mai multi bani investitiilor. Nu putem vorbi de austeritate. E aberant", a spus senatorul ALDE.

Manda, dupa ce Iohannis a criticat bugetul: Proiectul raspunde asteptarilor populatiei

Vicepresedintele Senatului, Claudiu Manda (PSD), a declarat miercuri, dupa ce Administratia Prezidentiala a criticat proiectul de buget, ca se bucura ca l-au citit repede, insa bugetul respecta indicatorii macro-economici si raspunde asteptarilor populatiei.

"Ma bucur ca l-au citit atat de repede, ca (pentru - n.r.) patru randuri le-au trebuit cate 80 de zile. L-au citit foarte repede, felicitari, se misca foarte repede atunci cand au nevoie sau interes, nu pot sa comentez eu ce a zis purtatorul de cuvant al Presedintiei, bugetul respecta indicatorii macro-economici, avem crestere economica, ne incadram in tinta de deficit, raspunde asteptarilor populatiei, sunt bani care vin pentru investitii, sunt bani care vin pentru cresterea de salarii si de pensii, lucrurile au fost dezbatute ore intregi, zile intregi in Parlament si in comisii, de aici incolo orice comentariu este de prisos", a declarat Claudiu Manda, in Parlament.

Declaratiile lui Claudiu Manda vin in contextul in care purtatorul de cuvant al presedintiei, Madalina Dobrovolschi, a anuntat miercuri ca seful statului catalogheaza Executivul drept unul am imposturii, nereusind sa dea un buget pe 2019 care sa raspunda nevoilor. Proiectul a ajuns miercuri la Klaus Iohannis, acesta urmand sa ia o decizie zilele urmatoare.

"Au trecut 3 luni, subliniez, 3 luni de cand PSD trebuia sa prezinte public proiectul de buget pentru acest an! Abia astazi bugetul de stat pentru anul 2019 a ajuns la Presedintele Romaniei pentru promulgare. Presedintele Romaniei, domnul Klaus Iohannis, atrage inca o data atentia ca bugetul de stat pentru anul 2019 nu este destinat dezvoltarii si progresului Romaniei, ci bunastarii PSD. Bugetul pentru anul 2019, croit din imaginatia PSD pe baza unor cifre exagerat de optimiste, reprezinta o noua dovada a iresponsabilitatii si modului defectuos prin care social-democratii au decis sa guverneze Romania. In pofida numeroaselor semnale de alarma cu privire la sustenabilitate, PSD a mers inainte cu bugetul, asa cum a decis de fapt grupul restrans de la varful acestui partid, care are interese paralele cu cele ale romanilor", a declarat Madalina Dobrovolschi.

Bugetul de stat pentru anul 2019 face rabat de la cele mai elementare conditii de legalitate si procedura, sustine sursa citata.

"Intarzierea neexplicata nici pana in prezent a bugetului denota de fapt lipsa de solutii a Guvernului PSD, solutii pentru problemele reale ale cetatenilor. Un Guvern care si-a demonstrat in repetate randuri limitele, un Guvern al imposturii, incompetentei, care a picat cu brio, iata, si acest test important - acela de a construi un buget credibil, sustenabil si la timp pentru nevoile romanilor. Mai grav, la baza elaborarii sale nu au stat prioritatile Romaniei, ci nevoile PSD de a aloca banii publici in mod discretionar, in propriul beneficiu politic si pentru a asigura resurse pentru clientela", a afirmat purtatorul de cuvant al presedintelui.

Presedintele Klaus Iohannis urmeaza sa ia o decizie cu privire la buget in zilele urmatoare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare