Cultura si divertisment

thumbs

Targul Martisorului isi deschide portile la Muzeul Taranului Roman din Bucuresti

20.02.2019, 15:01 Sursa: mediafax.ro

Targul Martisorului, care se desfasoara de mai bine de 15 ani in curtea institutiei, isi propune sa ilustreze traditia de primavara intr-un mod creativ si plin de imaginatie. Imaginea acestuia a fost conturata, de-a lungul timpului, de tineri, studenti, artisti, mesteri, designeri si arhitecti.

Pe parcursul timpului, manifestarea le-a dat sansa oaspetilor de a alege intre o varietate de martisoare originale. Acestea au reusit sa schiteze noi forme de mitologie urbana, inspirate de lumea taraneasca, cat si sa creeze noi modele de martisoare, a caror muza se regaseste in design-ul contemporan, personaje de benzi desenate si eroi de desene animate. Ele au putut fi admirate fie sub forma de obiecte manufacturate si reciclate, facute din materii naturale si clasice, fie imaginate pe materiale neconventionale.

Participantilor li se vor alatura anul acesta scoli, fundatii, asociatii si organizatii care desfasoara actiuni cu caracter umanitar pentru copii si sprijina categorii defavorizate.

Targul Martisorului va avea si o parte gastronomica, inspirata de conceptul de bucatarie naturala. Vor fi prezente atat produse de provenienta rurala, cat si urbana: turta dulce, prajiturele de casa, cozonaci din Bucovina, Alexandria, Baia Mare si Buzau, miere si dulceturi din Ilfov si ceaiuri si plante de leac din Dambovita.

Targul va fi deschis in fiecare zi intre orele 10.00 si 18.00, iar locurile de desfasurare vor fi curtea interioara a Muzeului Taranului Roman, sala Acvariu, holul de intrare - Studioul Horia Bernea si Sala Foaier.

Biletul de intrare are pretul intreg de 4 lei si cel redus de 2 lei, pentru studenti, elevi si pensionari.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare