Politic-Social

thumbs

Cel etichetat "Securila" de catre Liviu Dragnea ii cere daune de 45.000 de lei sefului PSD

20.02.2019, 15:13 Sursa: mediafax.ro

Potrivit cererii de chemare in judecata, manifestantul cere ca instanta sa-l oblige pe Liviu Dragnea la plata unei sume de 45.000 de lei reprezentand contravaloarea unei daune morale pentru faptul ca presedintele PSD i-a "adresat injuria de "Securila" in public".

Totodata, Marian Morosanu, poreclit "Ceausescu", solicita ca presedintele PSD sa-i prezinte scuze publice, la o ora de maxima audienta, "la posturile de televiziune care au difuzat stirea, cu aratarea faptului ca acuza de securist a fost nedreapta si lipsita de orice temei".

Manifestantul mai sustine, in cererea de chemare in judecata, ca e vechi luptator anticomunist foarte cunoscut ca "Marian Ceausescu", suferind in timp "foarte multe maltratari fizice atat inainte de 1989, cand am fost retinut de organe ale militiei pentru acte de nesupunere civica, cat si dupa 1989, cand am fost batut crunt de mineri si de organele de represiune ale anilor 90".

Cererea de chemare in judecata vine dupa ce, la inceputul lunii februarie, dupa ce protestatarul l-a huiduit pe Liviu Dragnea la iesirea de la o sedinta a Asociatiei Municipiilor din Romania, liderul PSD i s-a adresat cu "Securila". "Cati bani ai furat? (...) La puscarie" - a fost mesajul pe care protestatarul l-a strigat atunci cand Liviu Dragnea a iesit de la discutiile cu primarii de municipii. "La puscarie sa mergi tu, securila! Direct!" - a fost raspunsul liderului PSD.

De altfel, Marian Ceausescu a participat, marti, seara, alaturi de alti protestatari, la o actiune de protest in fata ministerului Justitiei, acolo unde au aruncat cu ketchup pe peretii institutiei. Tot el este cel care l-a urmarit in trafic pe Eugen Nicolicea, a mers acasa la Florin Iordache si, impreuna cu alti protestatari #rezist, a lipit afise pe garajul parlamentarului si l-a urmarit pana in scara blocului pe Valer Dorneanu, presedinte al Curtii Constitutionale. Este unul dintre cei mai activi membri ai miscarii #Rezist, fiind prezent la aproape toate mitingurile organizate in Bucuresti impotriva partidului de guvernamant. Acesta sustine ca este victima a Revolutiei din 1989 si spune ca a fost impuscat in picior, in timp ce protesta in Piata Universitatii din Bucuresti.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare