Politic-Social

thumbs

O noua directie, dupa ce a fost refuzat la Transporturi. Draghici anunta ca isi depune candidatura pentru sefia AEP: Nu voi mai fi om politic/ Gorghiu: Ar fi un fel de lup paznic la oi

20.02.2019, 15:30 Sursa: mediafax.ro

"Intai sa vedem daca voi ajunge acolo. Imi depun intai candidatura. Depinde de colegii din Parlament. In coalitie nu a fost niciodata locul la ALDE. Nu a fost. A fost o cerere a domnului Barbu (Daniel Barbu - n.r.), la momentul acela, pe care coalitia a crezut de cuviinta ca este o alegere buna si s-a decis asa", a raspuns Mircea Draghici, intrebat despre decizia PSD de a-l propune pentru functia de presedinte al Autoritatii Electorale Permanente", a declarat Mircea Draghici.

Intrebat daca i se pare normal sa fie pus in functia de sef al AEP in conditiile in care in prezent este trezoriel al PSD, iar AEP verifica banii partidelor in campanie electorala, el a spus ca nu va mai fi om politic.

"Atat timp cat nu voi mai fi un om politic, da, mi se pare normal", a raspuns Draghici.

Parlamentul a stabilit, miercuri, calendarul de numire a presedintelui Autoritatii Electorale Permanente. Astfel grupurile parlamentare isi vor putea depune propunerea de candidatura pana pe 25 februarie, iar pe 27 urmeaza ca parlamentarii sa ia o decizie si sa o valideze prin vot.

Social-democratii au decis, marti seara, la Parlament, in sedinta CEx, ca Mircea Draghici, trezorierul PSD, propus anterior de premierul Viorica Dancila pentru Ministerul Transporturilor, sa fie propus pentru conducerea AEP, dupa demisia lui Daniel Barbu (ALDE).

Presedintele AEP, Daniel Barbu, a demisionat luni din functie pentru a candida la alegerile europarlamentare. El a declarat, pentru MEDIAFAX, ca nu este sigura candidatura sa, dar ca a vrut sa evite o "incompatibilitate etica".

Gorghiu: Ar fi un fel de lup paznic la oi. PSD sa revina cu o propunere decenta

Senatorul PNL Alina Gorghiu a declarat ca Mircea Draghici la conducerea AEP ar fi "un fel de lup paznic la oi" si a cerut PSD sa revina "cu o propunere decenta". Ea a criticat si calendarul aprobat pentru alegerea noului presedinte al Autoritatii Electorale Permanente.

"Draghici la Autoritatea Electorala Permanenta - un fel de lup paznic la oi, asta pentru ca stiti foarte bine, domnul Draghici este trezorier PSD, trezorier impotriva caruia Parchetul General a inceput o actiune fiind acuzat de deturnarea subventiei PSD, in cuantum daca nu ma insel, de 1,8 si autoturisme de lux si alte sume de bani pe care domnia sa nu le poate justifica. Din nefericire vorbim de bani publici, din nefericire vorbim de fonduri publice si exact cel care face acest lucru la PSD in favoarea domnului Dragnea este avansat acum la Autoritatea Electorala Permanenta", a declarat senatorul PNL Alina Gorghiu miercuri, in Parlament.

Ea a adaugat ca PNL a cerut o procedura pe o perioada de timp mai extinsa pentru a putea putea propune un expert pentru conducerea Autoritatii Electorale Permanente.

"Calendarul este o mizerie. Sa ceri de azi pana luni sa se inchida aceasta procedura cu audierea Comisiilor Juridice, ca miercuri sa avem plen pentru a vota protejatul domnului Dragnea, mi se pare chiar si pentru PSD foarte mult. Ii avertizez public, domnul Draghici este in conflict de interese. Nu poti sa pui un om care este anchetat de parchetul general, DNA sau ce institutii il mai ancheteaza pe domnia sa, sub controlul Autoritatii Electorale Permanente pentru modul in care a cheltuit PSD banii sa-l pui sef la aceasta autoritate care controleaza partidele politice pentru a vedea cum au cheltuit banii publici din subventie. Sa faca bine PSD sa revina cu o propunere decenta, cu o propunere echilibrata si rezonabila pentru ca avem patru tururi de alegeri, vorbim de 2 ani cu alegeri europarlamentare, prezidentiale, locale si parlamentare si este absolut nevoie de o persoana echilibrata, de o persoana care sa nu mai fie suspectata de partipriuri politice sau de o persoana care sa faca jocul lui Dragnea si al PSD-ului la AEP. PNL a cerut o procedura mult mai ampla, un calendar mai larg in care sa venim cu un expert ca si propunere a autoritatea electorala permanenta, astfel incat aceasta autoritate sa nu fie sub sceptrul politizarii facute de PSD astazi la nivel inalt", a adaugat aceasta.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare