Politic-Social

thumbs

Ministrul Muncii: Pilonul II de pensii nu se desfiinteaza. In 2019 dam 8,6 miliarde de lei/ Budai: Este decizia presedintelui Iohannis daca vom mari sau nu alocatiile copiilor

20.02.2019, 15:48 Sursa: mediafax.ro

"Proiectul de buget al asigurarilor sociale de stat pentru anul 2019 prevede sumele necesare pentru majorarea punctului de pensie, conform Programului de Guvernare si asa cum am promis, de la 1 septembrie 2019, de la 1.100 de lei la 1.265 de lei. Veniturile bugetare estimate in anul 2019 sunt de 71,84 miliarde de lei, in crestere cu 12,45% fata de anul anterior. Dupa cum bine stiti, in anul 2019 nu avem nevoie de subventii de la bugetul de stat pentru plata pensiilor, ba chiar, dimpotriva, estimam ca vom incheia anul cu excedent, pentru prima data din 2006", a declarat, miercuri, ministrul Muncii, Marius Budai.

Ministrul Muncii mai sustine ca in 2019 se va plati catre administratorii Pilonului II de pensii suma de 8,65 miliarde lei.

"Tot in pofida a ceea ce spun "clarvazatorii" de serviciu, suma care va fi platita, in 2019, catre administratorii Pilonului II de pensii este de 8,65 miliarde de lei, fata de 7,71 miliarde lei, cat a fost in anul 2018. Iata ca nu desfiintam Pilonul II, asa cum am tot auzit in spatiul public, ba chiar acesta va primi sume mai mari, asa cum si in 2018 a primit sume mai mari decat in 2017", a mai declarat Budai.

Marius Budai: Este decizia presedintelui Iohannis daca vom mari sau nu alocatiile copiilor

Ministrul Muncii, Marius Budai, a declarat, miercuri, intr-o conferinta de presa, ca majorarea alocatiilor pentru copii va intra in vigoare doar dupa ce presedintele Iohannis va promulga Legea bugetului. Guvernul a adoptat, marti, o Ordonanta care prevede majorarea alocatiilor.

"Ca urmare a deciziei Parlamentului Romaniei, de suplimentare a bugetului Ministerului Muncii si Justitiei Sociale, cu suma de 2,13 miliarde lei, in vederea majorarii alocatiilor de stat pentru copii, prin Legea Bugetului pe anul 2019, MMJS a intocmit un proiect de ordonanta de urgenta de modificare a Legii 61/1993 si a Legii 448/2006, care reglementeaza, in prezent, plata acestor drepturi", a declarat, miercuri, Marius Budai, intr-o conferinta de presa.

Potrivit ministrului, ca Ordonanta sa poata fi aplicabila, presedintele Klaus Iohannis trebuie sa promulge Legea bugetului.

"Ordonanta a fost adoptata ieri, dar pentru a putea face plata alocatiilor de stat marite pentru copii este necesar ca presedintele Klaus Iohannis sa promulge Legea bugetului. Pentru a nu ajunge in pericolul de a nu plati alocatiile marite am scris in Ordonanta ca acestea se maresc incepand cu data de 1 a lunii urmatoare celei in care se promulga Legea Bugetului. In lipsa bugetului, nu le putem mari fiindca am incalca Legea responsabilitatii fiscal-bugetare. Este, asadar, decizia presedintelui Iohannis, acum, daca vom mari sau nu alocatiile copiilor", a mai declarat Budai.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare