Politic-Social

thumbs

Consiliul Superior al Magistraturii cere Inspectiei Judiciare sa faca verificari la DNA Oradea

14.03.2019, 19:19 Sursa: mediafax.ro

Referitor la solicitarea Uniunii Nationale a Judecatorilor din Romania (UNJR) si a Asociatiei Magistratilor din Romania privind verificarea activitatii din ultimii 8 ani a Serviciului Teritorial Oradea din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie, plenul Consiliului Superior al Magistraturii a decis inaintarea catre Inspectia Judiciara a solicitarii UNJR si AMR, pentru efectuarea unui control DNA Oradea, in masura in care acesta nu se suprapune cu un eventual control prevazut in calendarul deja aprobat.

Decizia a fost luata cu 11 voturi pentru "inaintare la Inspectia Judiciara"; doua voturi pentru "efectuarea unui control" si trei voturi "impotriva efectuarii unui control".

Filiala DNA de la Oradea a fost in centrul unui scandal dupa ce avocatul Razvan Doseanu a publicat o inregistrare audio a unei sedinte a structurii din ianuarie 2018, in care se vorbeste de urmarirea penala a unor judecatori ca sa intre "frica in ei", aparatorul nominalizand mai multi procurori din cadrul structurii de parchet. Ulterior, seful interimar DNA, Calin Nistor, a solicitat Sectiei pentru procurori a CSM revocarea din functie pentru Ciprian Man si Cristian Marius Ardelean, in urma inregistrarii, cererea fiind avizata favorabil, la finele lunii ianuarie.

Tot in acest caz, Sectia pentru investigarea infractiunilor din justitie din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie a deschis un dosar penal, procurorii dispunand inceperea urmaririi penale in rem.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare