Politic-Social

thumbs

Ion Cristoiu: Asa de tare l-a influentat pe Victor Ponta strangerea de mana a lui Florian Coldea?!

14.03.2019, 19:38 Sursa: mediafax.ro

Redam integral editorialul postat de Ion Cristoiu pe www.cristoiublog.ro

Pe cristoiublog.ro si in Evenimentul zilei de marti, 12 martie 2019, am publicat in premiera absoluta unul dintre documentele cele mai convingatoare in sprijinul tezei ca in Romania au existat si exista mai multe state paralele, care se bat intre ele fara crutare. Am sustinut Teza mai multor state paralele in scris si la televiziuni aducind drept argumente citeva institutii folosite de politicieni in batalia pentru putere si pentru supravietuirea la putere:

Binomul SRI-DNA, aparut pe vremea lui Traian Basescu si folosit de fostul presedinte pentru a-si lichida adversarii din presa si din politica.
SPP, pus la dispozitia presedintilor pentru spionarea demnitarilor si pentru mituirea jurnalistilor.
Sectia de investigare a infractiunilor din Justitie, folosita de Liviu Dragnea pentru a tine la respect dusmani din PSD, dar si din afara acestuia.
CNAS, folosit in prezent de Klaus Iohannis pentru terfelirea celor care-i ameninta redobindirea unui nou mandat.

Prin publicarea Protocolului atrageam atentia asupra unei institutii de forta infiintate de Victor Ponta prin Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 74/2013 privind unele masuri pentru imbunatatirea si reorganizarea activitatii Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative, publicata in Monitorul Oficial nr. 389 din 29 iunie 2013.
Ordonanta de Urgenta a fost data de Guvernul USL condus de Victor Ponta. Prin ea, in cadrul ANAF apare o institutie noua: "Directia generala antifrauda fiscala, structura fara personalitate juridica, cu atributii de prevenire si combatere a actelor si faptelor de evaziune fiscala si frauda fiscala si vamala."

Pe 24 iulie 2013, Guvernul da HOTARIREA nr. 520 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

Articolul 16 al Hotaririi ne dezvaluie cui apartine noua institutie de forta:
"1) Directia generala antifrauda fiscala este coordonata de un vicepresedinte, cu rang de subsecretar de stat, si condusa de un inspector general antifrauda, numiti prin decizie a prim-ministrului.
2) Inspectorul general antifrauda este sprijinit in activitatea de conducere a Directiei generale antifrauda fiscala de inspectori generali adjuncti antifrauda, numiti in functie prin decizie a prim-ministrului."

Spre deosebire de DNA, de alte institutii de forta, DGAF depinde doar de un singur om. Alte institutii depind de ministrul de Justitie, de CSM, de presedinte, de Parlament.
DGAF depinde numai si numai de premier.
Puterile DGAF sint uriase.
Prin Protocolul semnat pentru PICCJ la 28 noiembrie 2013 de Tiberiu Nitu (pus de Victor Ponta procuror sef in cadrul negustoriei cu Traian Basescu din aprilie 2013), iar pentru ANAF, la 16 decembrie 2013, de Gelu Diaconu (pus si acesta in functie tot de Victor Ponta, in aprilie 2013), DGAF are puterea de a face anchete penale. Dupa publicarea Protocolului, Federatia Nationala a sindicatelor din Finante, afiliata la Alianta Nationala a sindicatelor bugetarilor "SED LEX" a dat publicitatii un Comunicat de presa.

Documentul atrage atentia asupra unui alt Protocol, cel dintre SRI si ANA: "Odata cu reorganizarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala din 2013, un grup mic de politicieni influenti a hotarit sa-si creeze un instrument foarte puternic de santaj, aducind la un loc ofiteri SRI, procurori si oameni special angajati de catre conducerea ANAF din acea perioada. (...)
Cum actiona noul grup organizat, acoperit de prevederi legale special create:

Ofiterii SRI (au fost detasati de la SRI aproximativ 250 de ofiteri) veneau in institutie cu directiile de actiune trasate (firme, persoane etc).
Directia Antifrauda lucra la comanda lor, fiind executate intrutotul ordinele acestora; se faceau plingeri penale pe banda rulanta celor care erau vizati dar de cele mai multe ori aceste plingeri nu se confirmau sau controalele se dovedeau superficiale.

Colegii de la antifrauda detasati la parchete preluau plingerile si solicitau puncte de vedere de la structurile de specialitate ale sistemului institutional al ANAF." Existenta Protocolului dintre SRI si ANAF a fost recunoscuta de Victor Ponta pe 3 aprilie 2018, la TVR: "Eu va spun un protocol pe care il stiu, cu care am fost de acord, si care a incetat din 2017 si se vede, si anume schimbul de informatii dintre ANAF si SRI."
Cum intre ANAF si PICCJ exista un Protocol prin care inspectorii antifrauda erau detasati la parchete pentru a face anchete penale, putem spune ca SRI nu numai ca spiona firmele prin accesul total la informatiile detinute de ANAF, dar mai mult le si santaja, cind nu le lichida, prin anchetele penale pe evaziuni fiscale.
OUG prin care s-a infiintat DGAF ne dezvaluie insa si alte prerogative ale acestei institutii imprumutate din spatiul Garzilor pretoriene din zona Caraibe.
Articolul 5 transforma DGAF intr-un soi de Brigada antitero care gonea prin Bucuresti si prin tara in Jeepuri cu insemne speciale. Inspectorii aveau uniforme si armament.

Articolul 6 dadea dreptul unitatilor de comando ale DGAF:
"- sa efectueze controale in toate spatiile in care se produc, se depoziteaza sau se comercializeaza bunuri si servicii;
- sa verifice legalitatea activitatilor desfasurate, existenta si autenticitatea documentelor justificative in activitatile de productie si prestari de servicii ori pe timpul transportului, depozitarii si comercializarii bunurilor si sa aplice sigilii pentru asigurarea integritatii bunurilor;
- sa dispuna masuri, in conditiile legislatiei fiscale, cu privire la confiscarea, in conditiile legii, a bunurilor a caror fabricatie, depozitare, transport sau desfacere este ilicita"
Dincolo de imaginea de forta transmisa de aspectul militarizat al comandourilor, DGAF devine un instrument de terorizare a firmelor (a anumitor firme, desigur, a celor care nu erau pe placul USL si mai ales a premierului), de santajare a investitorilor romani (de multinationale n-aveau curajul sa se atinga), de extorcare de bani pentru partid, pentru campaniile electorale sau chiar pentru conturile celor care guvernau la vremea respectiva.

Am publicat Protocolul impreuna cu un comentariu sub semnul angajarii mele impotriva statelor paralele, a acestor plagi cancerigene ale democratiei romanesti. A invoca doar Binomul SRI-DNA drept institutii prin care anticoruptia era folosita pentru rafuieli politico - mafiote mi se pare o uriasa tentativa de manipulare a opiniei publice. Institutiile de forta antrenate in stilcirea statului de drept postdecembrist au fost mai multe, au apartinut diferitelor grupari politico-mafiote si au fost folosite de politicieni in batalia pentru putere. Un bun exemplu il constituie soarta lui Gelu Diaconu, a lui Tiberiu Nitu. Colegi cu Codruta Kovesi in cadrul Sistemului institutiilor de forta, acestia au fost lichidati de Codruta Kovesi prin inhatarea de catre DNA.

La aceasta intreprindere a mea, Victor Ponta raspunde astfel pe Facebook: "Dupa ce ca toti cei acuzati de hotie si coruptie trebuie sa scape de pedeapsa (cu decizii CCR, ordonante de urgenta, prescriptii etc) - acum trebuie si evazionistii sa isi recupereze banii! Adica in 2019 bietul Stat Roman este si "batut si cu banii luati"! Cine a furat Statul neplatind taxe si impozite nu doar ca ramine liber si isi vede de treburile lui ca si inainte - acum trebuie sa ramina si cu banii furati! (...) Cum? Pai se gaseste un "Protocol" - clasic deja (care este semnat in baza legii ANAF si e in vigoare si azi) / adica faptul ca au furat milioane de euro prin evaziune fiscala nu conteaza din moment ce au fost prinsi de Parchet si de ANAF care lucrau intre ele pe baza unui protocol! Ati inteles cum vine treaba?!
Dupa care urmeaza o ordonanta de urgenta prin care se desfiinteaza structura din ANAF care lupta contra marii evaziuni fiscale / si le da inapoi toate milioanele confiscate "bietilor" evazionisti ! "Patrihotii" isi fac datoria! (...)
Nu stiam ce protocol au semnat Tiberiu Nitu si Gelu Diaconu - dar vazindu-l acum constat ca este in baza legii si pentru aplicarea legii; deci ii felicit pe amindoi! Avind in vedere ca amindoi au fost cu adevarat victime juridice si indepartati din functii in mod abuziv (constatat de judecatori) faptul ca acum sint numiti "Binom" sau "paraditori" iti arata doar ca mizeria din Romania nu se asaneaza - doar se mareste in fiecare zi.
Faptul ca azi sintem condusi de mafioti care au in spate hoti si evazionisti fiscali si trompete mediatice reprezinta un fenomen extrem de nociv - nota de plata nu va fi achitata de ei, ci de romanii obisinuiti care mai ramin in tara noastra (in timp ce tinerii vor emigra scirbiti de mlastina puturoasa si ucigatoare care se intinde din ce in ce mai mult)!"

Textul da seama de o deraiere stupefianta a personalitatii lui Victor Ponta.
Potrivit acestuia, denuntarea abuzurilor comise de Binom face parte dintr-o campanie care urmareste ca toti cei acuzati de coruptie sa scape de pedeapsa.
Nici Monica Macovei in vremurile ei de veghe n-ar fi sustinut asa ceva.
Las la o parte minciuna cu el care nu stia de Protocol. Dincolo de delirul iresponsabilului vesel Victor Ponta (eu fac parte dintr-un Grup de mafioti care vrea ca evazionistilor sa li se dea banii inapoi), ramine o chestiune.

M-am numarat printre putinii jurnalisti care au luat atitudine fata de abuzurile comise impotriva lui Victor Ponta, a lui Gelu Diaconu si a lui Tiberiu Nitu de catre Binom. Abuzurile au fost comise de Binomul SRI-DNA in numele luptei impotriva coruptiei. Cind am scris asta, Acoperitii din politica, si din presa m-au acuzat ca vreau sa-i salvez pe corupti. In numele luptei impotriva evaziunii fiscale, Binomul ANAF-PICCJ a comis abuzuri impotriva unor firme si persoane. Pentru ca am denuntat aceste abuzuri Victor Ponta ma acuza ca vreau sa-i salvez pe evazionisti.
Asa de tare l-a influentat stringerea de mina a lui Florian Coldea?!

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare