Externe

thumbs

Socant! Unul dintre atacatorii din Noua Zeelanda a transmis LIVE pe Facebook in timp ce impusca oameni in moschee | VIDEO

15.03.2019, 09:17 Sursa: mediafax.ro

Atacatorul, care s-a autodenumit Brenton Tarrant pe reteaua de socializare Twitter, a intrat in moscheea Al Noor din orasul Christchurch, in jurul orei 13.30, vineri dupa amiaza.

Filmarea tulburatoare a fost distribuita live pe Facebook, timp de 17 minute. Barbatul, un australian in varsta de 28 de ani, poate fi vazut cum trage peste 100 de gloante asupra celor aflati in moschee. 40 de persoane au fost ucise, iar 20 de credinciosi au fost raniti in urma atacului.

Armele folosite de atacator, precum o pusca semiautomata, erau inscriptionate cu numele altor ucigasi in serie si orasele unde au avut loc alte atacuri teroriste.

Masacrul a inceput la scurt timp dupa ce Tarrant s-a urcat in masina sa, imbracat cu "armura in stil militaresc", acesta declarand "Sa inceapa distractia!".

Barbatul a condus apoi spre moschee, ascultand muzica folk si cantece militaresti la radio, inainte sa parcheze autoturismul pe o alee din apropierea lacasului religios. Apoi, Tarrant s-a inarmat cu una dintre cele sase pusti si s-a indreptat spre usa principala a moscheei.

Politistii au solicitat populatiei sa nu distribuie filmarea "socanta", dar multe publicatii din presa australiana au ignorat rugamintea.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare