Politic-Social

thumbs

Numele candidatilor la functia de procuror european care sa obtina sustinerea Guvernului, publice. Horodniceanu si Bulancea, pe lista

15.03.2019, 09:59 Sursa: mediafax.ro

Ministerul Justitiei anunta ca cinci procurori si-au depus candidatura pentru functia de procuror european din partea Romaniei, acestia urmand sa sustina un interviu cu ministrul Justitiei, Tudorel Toader.

Lista este: Catalin Laurentiu Borcoman, Marius Bulancea, Laura Ecedi Stoisavlevici, Elena Hach si Daniel Horodniceanu.

Marius Bulancea este sef la Sectia de combatere a infractiunilor asimilate infractiunilor de coruptie din DNA, iar Daniel Horodniceanu este fost sef DIICOT.

"Toti candidatii au fost selectati pentru sustinerea interviului in fata comisiei de selectie prezidata de ministrul justitiei. Interviul va avea loc in data de 22 martie 2019, incepand cu ora 08.00,la sediul Ministerului Justitiei", mai anunta Ministerul.

Parchetul European (EPPO) va fi un parchet european independent responsabil cu investigarea, urmarirea penala si trimiterea in judecata a autorilor infractiunilor care aduc atingere intereselor financiare ale UE si a complicilor acestora. Regulamentul (UE) 2017/1939 al Consiliului (1) privind EPPO a intrat in vigoare la 20 noiembrie 2017. In conformitate cu articolul 120 din respectivul regulament, EPPO isi va incepe activitatea in urma unei decizii a Comisiei, odata ce acesta va fi infiintat, dar nu mai devreme de 3 ani de la data intrarii in vigoare a Regulamentului privind EPPO.

Biroul Parchetului Public European ar urma sa isi inceapa activitatea pana la sfarsitul anului 2020.

Concursul pentru ocuparea functiei de sef al Parchetului European este in plina desfasurare, iar Laura Codruta Kovesi se afla printre favorite.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare