Externe

thumbs

Noua Zeelanda, a doua cea mai sigura tara din lume. Politia: "Un incident fara precedent" / Premierul catalogheaza atacul ca fiind "nimic altceva decat un atentat terorist"

15.03.2019, 12:18 Sursa: mediafax.ro

Arden a mai afirmat ca imigrantii si refugiatii par sa fie cei mai afectati de atacurile de vineri.

Barbatul care a revendicat atacurile s-a descris ca fiind "un australian in varsta de 28 de ani", invocand motive antiimigrationiste pentru incident.

"Este clar acum ca incidentul nu poate fi altceva decat un atentat terorist. Din ce cunoastem pana acum, pare sa fii fost bine planificat", a declarat Arden.

Cel putin 49 de persoane au fost ucise si cel putin 20 au fost ranite in atacurile care au avut loc vineri in doua moschei din orasul Christchurch din Noua Zeelanda.

Intre tim, Politia din Noua Zeelanda afirma, printr-un mesaj postat pe reteaua de socializare Twitter, ca atacul armat reprezinta "un incident fara precedent" in tara, relateaza site-ul postului CNN.

"Politia continua sa faca fata acestui incident fara precedent in Noua Zeelanda. Numarul vietilor pierdute si ranitilor este tragic. Asa cum a afirmat cu premierul, incidentul a fost catalogat un atac terorist", se arata in mesaj.

Autoritatile au confirmat ca un barbat in varsta de 28 de ani a fost acuzat de crima. Alte doua persoane sunt in continuare retinute.

Noua Zeelanda este considerata a doua cea mai sigura tara din lume, dupa Islanda, potrivit raportului Global Peace Index din 2018.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare