Politic-Social

thumbs

Basescu, despre Dragnea: Eu am ajuns la cutit atunci cand de la mijloc in jos nu m-am mai simtit

18.03.2019, 23:30 Sursa: mediafax.ro

"Am vazut ca mari doctori au ajuns Codrin Stefanescu si cu caraghiosul celalalt Radulescu mitraliera, care ies si ne spun de diagnosticul lui Dragnea. Eu nu as face niciun fel de discutie. O suferinta e o suferinta. Stii cand trebuie sa te operezi? Cand incep sa iti amorteasca picioarele. Eu am ajuns la cutit atunci cand de la mijloc in jos nu m-am mai simtit. Adica a iesit un disc din acela dintre vertebre, asa am inteles eu, care presa pe fascicolul de nervi. Si riscul era sa sectioneze fascicolul de nervi care mergea si catre picioare si catre cap. Riscul este formabil. Riscul operatiei este daca nu iti scoate discul si a trebuit sa intre pe canal sa scoata bucatica aceea care s-a rupt la disc si a trebuit sa intre pe canal si sa extraga bucatica rupta din disc. Nu a oprit operatia pana nu s-a recuperat tot discul. Am probleme cu coloane de cand navigam si dormeam pe usa ca sa dorm cu coloana dreapta. E o boala care nu te omoara, dar te sacaie groaznic. Daca nu duci o viata absolut fara greutati, fara miscari bruste, pana la urma tot o scapi si strambi lucrurile", a afirmat Traian Basescu, luni seara, la TVR 1.

Acesta a povestit sirul evenimentelor in legatura cu operatia sa in 2006, povestind cum a ajuns la Viena pentru interventia chirurgicala.

"Cand m-am dus la spital, m-am dus cu o durere cumplita si stramb, dar pe picioarele mele am intrat in spital, la Elias. Am stat intins in pat, ca nu puteam sa ma misc, iar la mine a fost o nebunie. Daca va aduceti aminte Sorin Oprescu facuse o Comisie, la Ministerul Sanatatii era o alta comisie, iar la Elias o alta Comisie. Cand au inceput sa imi amorteasca picioarele si-au dat seama ca riscul e major si nu a existat decizia sa ma opereze. Ramasese sa vedem pana maine. Am ramas internat. Deja piciorul drept nu il mai simteam si nu numai. La un moment dat, a intrat in rezerva un doctor care fusese coleg la liceu cu sotia mea. Am auzit cand i-a spus "Maria plecati acum la Viena. Pana maine poate fi prea tarziu". Probabil ca ii spusese si lui Pahontu, pentru ca avionul era pregatit. Am plecat la salvare, de la salvare in avion. Cand am aterizat astepta o masina care a luat radiografiile si o salvare. M-au pus in salvarea aceea, am ajuns la spital, m-au dat jos din salvare, m-au bagat intr-o rezerva, m-au dezbracat, m-au imbracat si am vazut ca a plecat patul cu mine. Eram constient. Direct in sala de operatie. Operatia facuta pe radiografiile de la noi", a completat fostul presedinte al Romaniei.

Liviu Dragnea este internat de duminica in spital, dupa ce a acuzat dureri de spate. Liderul social-democrat are o dubla hernie si probleme cervicale, potrivit unui anunt facut de secretarul general al PSD, Codrin Stefanescu.

Acesta a adaugat ca Dragnea va ramane internat in urmatoarea patru zile, indiferent daca va fi supus sau nu unei interventii chirurgicale, iar CEx, care trebuia sa aiba loc joi pentru validarea listei candidatilor la europarlamentare, va fi reprogramat pentru o data ulterioara.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare