Economic

thumbs

Italia este primul stat G7 care adera la initiativa chineza "Noul Drum al Matasii", valorata la 2,5 miliarde de euro

24.03.2019, 12:56 Sursa: mediafax.ro

Vicepremierul italian Luigi Di Maio spune ca valoarea initiala a intelegerilor semnate este de 2,5 miliarde de euro, dar ar putea urca la 20 miliarde de euro.

Astfel, banca de stat Cassa Depozit e Prestiti (CDP) a semnat un acord cu Banca Chinei pentru a permite vanzarea obligatiunilor "Panda" - datoriile vandute de entitati straine investitorilor din China. CDP a anuntat ca va emite obligatiuni in valoare de 5 miliarde renminbi (744,5 milioane de dolari). CDP si Bank of China vor cofinanta, de asemenea, companii italiene cu 4 miliarde de renminbi.

CDP si compania italiana de gaze Snam au semnat un memorandum de intelegere cu Silk Road fund (SRF) pentru cooperare in domeniul investitiilor internationale in China si in cele 120 de tari care au semnat deja pentru Initiativa Belt and Road (BRI). Snam si SRF au declarat ca vor lua in considerare cooperarea in sectorul gazelor naturale - conducte, instalatii de depozitare, infrastructura de GNL si fabrici de biometan.

Compania Danieli a semnat un acord pentru construirea unor componente ale unei otelarii in China, care vor fi transferate in Azerbaidjan.

Au mai fost semnate acorduri in domeniul infrastructurii, inclusin in vederea reconstruirii podului din Genova care s-a darmat anul trecut, in energie, pentru stimularea exporturilor, produse financiare, creditare si turism.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare