Cultura si divertisment

thumbs

Mormant vechi de peste 4000 de ani, descoperit recent in Egipt. Arheologii au ramas UIMITI cand au vazut ce se afla in interior | VIDEO

15.04.2019, 13:25 Sursa: mediafax.ro

Situl descoperit recent are forma literei "L" si i-a uimit pe arheologi. Picturile cu heroglife de pe pereti au fost atat de bine conservate incat expertii au reusit sa recolteze amprentele pictorului care le-a realizat.

Mormantul este facut din calcar, in timp ce picturile extrem de colorate au fost create cu o rasina speciala, potrivit ministerului de antichitati de la Cairo, citat de site-ul Russia Today .

Mormantul se afla in proximitatea altor monumente antice importante, precum Marele Sfinx si Priamidele din Giza. De altfel, toata regiunea reprezinta o sursa importanta de venit pentru statul egiptean, avand in vedere ca foarte multi turisti vin special in Egipt pentru a vedea monumentele vechi de mii de ani.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare