Politic-Social

thumbs

Primar PMP, in greva foamei, acuza ca orasul sau a fost privat de un serviciu de ambulanta: In 2019, in Romania, sanatatea se imparte pe criterii politice

15.04.2019, 13:44 Sursa: mediafax.ro

Lucian Morar, membru PMP, a declarat ca, principala sa nemultumire este legata de faptul ca, la acest moment, in Romania, criteriile politice sunt principalul factor determinant in vederea alocarii de fonduri in Sanatate, subliniind ca va ramane in greva foamei pana cand acest lucru va inceta.

"Am inceput de la 9 jumatate greva foamei in fata sediului Ministerului Sanatatii. Acest gest este un strigat impotriva unui sistem bolnav. In 2019, in Romania, Sanatatea se imparte pe criterii politice. Consider ca prin decizia Ministerului, orasul Ulmeni a fost discriminat etnic rasial, etnic si politic. (..) Sunt hotarat sa raman aici pana cand Ministrul Sanatatii va inceta sa mai imparta sanatatea pe criterii politice. Nu vreau sa mai existe discriminari in Sanatate, imi doresc corectarea nedreptatii facuta pentru ca eu nu am culoarea politica rosie", a declarant primarul Lucian Morar pentru MEDIAFAX.

Primarul orasului Ulmeni a mai precizat si ca decizia ministrului Sanatatii de a deschide o statie de ambulanta in comuna Arinis, din judetul Maramures, este una influentata strict de culoarea politica a primarului de acolo, si mai putin de nevoile medicale pe care orasele le au.

"Cea mai mare dezamagire a fost atunci cand doamna ministru a declarat acum doua saptamani ca se va deschide in comuna Arinis, judetul Maramures, o statie de ambulanta. Asta s-a intamplat pentru ca acolo primarul este membru PSD, ba mai mult, este presedintele primarilor PSD din Maramures, pe cand primarul din Ulmeni e de alta culoare politica. (...) Sunt siderat de decizia Ministerului Sanatatii, comunicata public prin canalele media judetene cu prilejul inaugurarii Laboratorului de Radioterapie cu Energii Inalte, de a infiinta o statie de ambulanta in comuna Arinis, judetul Maramures, in conditiile in care U.A.T. Oras Ulmeni a inceput acest demers justificat in anul 2011 si nu a primit raspuns favorabil. Am transmis solicitari privind infiintarea unei statii sau substatii de ambulanta in orasul Ulmeni, judetul Maramures, incepand cu anul 2011", a mai spus Lucian Morar.

Primarul a tinut sa precizeze si faptul ca, situatia e cu atat mai complicata cu cat orasului Ulmeni ii este arondat un numar de 7 sate, iar in zona, nu exista nicio substatie a Serviciului de Ambulanta si nici vreun spital care sa poata gestiona urgentele, cea mai apropiata unitate spitaliceasca fiind la Baia Mare, la o distanta de aproximativ 50 de kilometri.

"In orasul Ulmeni a existat statie de ambulanta, inca de pe vremea cand era comuna, iar in anul 2005 a fost desfiintata. Orasului Ulmeni, judetul Maramures ii sunt arondate un numar de 7 sate: Tohat, Chelinta, Ticau, Arduzel, Somes-Uileac, Vicea, Manau, iar pe traseul Baia Mare - Ulmeni nu exista nici o substatie a Serviciului de Ambulanta Maramures, care sa deserveasca cu maxima operativitate urgentele din orasul Ulmeni si localitatile mai sus mentionate", a mai precizat Morar.

Lucian Morar a concluzionat, spunand ca Ministerul Sanatatii trebuie sa-si clarifice neaparat pozitia fata de luarea acestei decizii, intrucat infiintarea unei substatii de ambulanta intr-o comuna (Arinis) si nu in singurul oras al acestei zone, Ulmeni, ar reprezenta "o premiera nefericita".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare