Cultura si divertisment

thumbs

A MURIT una dintre cele mai RARE testoase din lume. Cate exemplare din aceeasi specie se mai afla in viata | VIDEO

15.04.2019, 14:21 Sursa: mediafax.ro

Broasca testoasa a murit in sudul Chinei, la gradina zoologica din Suzhou. Reptila avea peste 90 de ani, iar expertii au incercat sa o insemineze artificial chiar cu cateva 24 de ore inainte sa moara.

Angajatii gradinii zoologice sustin ca testoasa se afla intr-o stare de sanatate buna la scurt timp dupa procedura de inseminare artificala, insa a doua zi, ea a inceput sa se simta din ce in ce mai rau, potrivit BBC .

Specia se afla pe cale de disparitie din cauza braconierilor si pescarilor, care au distrus habitatul ei natural.

Un singur mascul mai este in viata la aceeasi gradina zoologica din China, in timp ce doua alte testoase se afla in salbaticie, in Vietnam. Momentan nu se stie inca ce sexe au cele doua testoase ramase in viata, pentru ca acestea sunt foarte greu de determinat.

Cauza mortii ei este cercetata in aceste momente de specialisti, iar o parte din tesutul ovarian al testoasei a fost prelevat pentru cercetari ulterioare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare