Externe

thumbs

Presedintele Coreei de Sud, pregatit pentru un nou summit cu Kim Jong Un. Criticile DURE aduse de Coreea de Nord

15.04.2019, 14:32 Sursa: mediafax.ro

Comentariile lui Moon au venit dupa ce Kim a prezentat saptamana trecuta cea mai severa critica asupra rolului diplomatic al Coreei de Sud, acuzand Seulul ca a actionat ca un "mediator depasit" si cerandu-i sa se desparta de pozitia Washingtonului pentru a sprijini mai puternic pozitia Coreei de Nord.

Moon s-a intalnit cu Kim de trei ori anul trecut si a intermediat, de asemenea, negocierile nucleare dintre Coreea de Nord si SUA ca urmare a tensiunilor create de testele nucleare si de rachete din Nord si schimbul de amenintari de razboi ale lui Kim si ale presedintelui Donald Trump.

"Oricand va fi pregatita Coreea de Nord, speram ca Sudul si Nordul vor putea sta impreuna si vor purta discutii concrete si practice cu privire la modalitatile de realizare a unui progres care depaseste ceea ce s-a realizat in cele doua summit-uri dintre Coreea de Nord si Statele Unite", a spus Moon in cadrul unei intalniri cu consilieri de rang inalt.

Moon s-a intalnit cu Trump saptamana trecuta la Washington, unde au fost de acord cu privire la importanta discutiilor nucleare cu Coreea de Nord, dar nu a anuntat un plan specific pentru a relua negocierile care se afla in asteptare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare