Politic-Social

thumbs

Manda anunta trimiterea la Comisiile juridice a cererii lui Iohannis pe tema referendumului pe justitie

15.04.2019, 14:50 Sursa: mediafax.ro

"Am decis, conform regulamentului si procedurii, sa trimitem catre comisiile juridice pentru a avea un raport. Termenul pentru un astfel de raport e doua zile, dupa aceea intrunim BPR si apoi aprobam pentru plen", a afirmat Claudiu Manda, luni, la Parlament.

Pe 1 aprilie, Klaus Iohannis a anuntat ca va adresa Parlamentului o noua consultare care largeste aria de cuprindere pentru referendum, pentru a-l face "mai eficient si mai puternic".

La patru zile distanta, seful statului a spus ca cele doua teme, transmise Legislativului, ca fiind de interes national care urmeaza sa fie puse in discutie la referendumul din 26 mai sunt: interzicerea amnistiei si gratierii pentru fapte de coruptie si interzicerea ordonantelor de urgenta ale Guvernului in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare corelata cu dreptul altor autoritati constitutionale de a sesiza direct Curtea Constitutionala cu privire la ordonante.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare