Politic-Social

thumbs

Procurorul Madalina Scarlat, propunerea lui Toader pentru sefia sectiei judiciare penale din DNA

15.04.2019, 15:20 Sursa: mediafax.ro

"In urma desfasurarii procedurii de selectie care a avut loc in data de 15 aprilie 2019, la sediul Ministerului Justitiei, va aducem la cunostinta faptul ca propunerea ministrului justitiei Tudorel Toader pentru numirea in functia vacanta de procuror sef de sectie al Sectiei judiciare penale din cadrul Directiei Nationale Anticoruptie este doamna procuror Scarlat Madalina", anunta Ministerul Justitiei pe site-ul sau.

Pe 1 aprilie, Sectia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii (CSM) a hotarat delegarea procurorului Madalina Scarlat in functia de procuror sef adjunct DNA, pentru o perioada de sase luni, incepand din 8 aprilie 2019. Pana acum functia fusese detinuta de Marius Iacob.

Pe 19 martie, procurorul Marius Iacob a anuntat ca a demisionat din functia de adjunct al procurorului-sef DNA si ca ramane procuror in cadrul Directiei Nationale Anticoruptie.

Decizia de demisie din functia de adjunct al procurorului-sef DNA a venit la o zi dupa ce magistratii instantei supreme au decis ca Marius Iacob a savarsit abatere discipliniara in legatura cu reprezentarea Directiei in procesul Mihaiela Iorga-DNA, intentat de aceasta dupa ce a fost revocata din DNA. Sanctiunea pentru Iacob a fost avertisment. Este vorba despre abateri disciplinare savarsite in legatura cu reprezentarea institutiei in procesul Mihaiela Moraru Iorga-DNA, intentat de magistrat dupa ce a fost revocat din Directie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare