Externe

thumbs

Politicieni din UE condamna, intr-o scrisoare, abordarea tendentioasa a SUA in procesul de pace israelo-palestinian/ Cine este politicianul roman care a semnat documentul

15.04.2019, 19:08 Sursa: mediafax.ro

"Ajungem la un moment critic in Orientul Mijlociu si in Europa. Uniunea Europeana este un sustinator puternic al ordinii internationale multilaterale axate pe reguli. Legislatia internationala ne-a oferit cea mai indelungata perioada de pace, prosperitate si stabilitate pe continentul nostru. De zeci de ani, au depus eforturi pentru a vedea ca vecinii nostri israelieni si palestinieni se bucura de rezultatele pacii pe care noi, europenii, le avem prin angajamentul fata de aceasta ordine internationala", se arata in scrisoarea semnata de fosti membri ai guvernelor din tari europene.

"In parteneriat cu foste administratii din SUA, Europa a promovat solutionarea corecta a conflictului israelo-palestinian in contextul solutiei a doua state. Pana acum, in pofida regreselor, Acordul Oslo inca este un element de referinta al cooperarii transatlantice in materie de politica externa. Din nefericire, actuala Administratie SUA s-a indepartat de linia politica mentinuta de mult timp de Washington, distantandu-se si de normele internationale. Pana acum, a recunoscut doar pretentiile unei parti asupra Ierusalimului si a demonstrat o indiferenta perturbanta fata de extinderea coloniilor israeliene", acuza semnatarii scrisorii.

Documentul este semnat, printre altii, de Douglas Alexander, fost secretar de stat britanic pentru Europa, de fostul premier francez Jean-Marc Ayrault, de W£odzimierz Cimoszewicz, fost prim-ministru al Poloniei, de fostul premier roman si comisar UE Dacian Ciolos, de Massimo d'Alema, fost premier al Italiei, de Franco Frattini, fost ministru italian de Externe si comisar UE, si de vicecancelarul german Sigmar Gabriel.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare