Economic

thumbs

Contractele pentru trei proiecte de infrastructura, semnate la Guvern

14.04.2019, 19:22 Sursa: mediafax.ro

Primul contract incheiat de catre Compania Nationala de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A - CNAIR cu Compania Porr Construct SRL vizeaza realizarea Sectiunii 1 Sibiu - Boita (km 0+000 - km 13+170) din Autostrada Pitesti - Sibiu. Valoarea contractului este de 612.647.863,38 lei fara TVA, echivalentul a 129 milioane euro fara TVA, avand un cost/ km de 10 milioane euro fara TVA. Lungimea totala a Sectiunii 1 Sibiu - Boita este de 13,17 km. Durata de realizare a acestui contract este de 48 luni, din care 12 luni pentru activitatea de proiectare si 36 luni pentru executia lucrarilor. Garantia lucrarilor este de 10 ani (120 luni).

Al doilea contract semnat de catre CNAIR si Asocierea AKTOR S.A. - GRECIA - EURO CONSTRUCT TRADING 98 S.R.L. ROMANIA se refera la proiectarea si executia Lotului 3 al Autostrazii Centura Sud a Municipiului Bucuresti. Valoarea contractului este de 853.422.022,52 lei, fara TVA (echivalentul a 180 milioane euro). Lotul 3 al autostrazii de Centura Bucuresti Sud va avea o lungime de aproximativ 18 km si este format din doua sectoare de 15,46 km, respectiv 2,5 km. Durata de realizare a contractului este de 42 luni, din care 12 luni pentru proiectare si 30 luni (2,5 ani) pentru executia lucrarilor.Autostrada de Centura Bucuresti Sud va asigura conexiunea dintre autostrada A1 (Bucuresti - Pitesti) si A2 (Bucuresti - Constanta), pe coridorul IV Pan European.

Al treilea contract a fost cel semnat de catre Metrorex si ALSTOM TRANSPORT S.A. are in vedere furnizarea "Sistemului de siguranta si automatizare a traficului, inclusiv echipamentul de siguranta imbarcat pe tren si sistemul de informare dinamica (inclusiv sonorizare) pentru Magistrala 5. Sectiunea Raul Doamnei - Eroilor (PS Opera) inclusiv, Statia si Depoul Valea Ialomitei. Contractul in valoare de 112.923.292,72 lei, fara TVA va avea o perioada de executie de 9 luni.

"Am asigurat in bugetul national sumele necesare pentru demararea proiectelor importante pentru infrastructura asteptate de romani. In acelesi timp folosim fondurile necesare pentru proiecte de anvergura si ma refer aici la fondurile europene. Prea mult timp a fost tinuta pe loc din cauza birocratiei si a intereselor politice. Am simplicat legislatia privind achizitiile publice. Am asigurat un cadru corect pentru derularea proiectelor pentru parteneriat public-privat. Urmarim sa respectam termenele pentru finalizarea la timp a proiectelor...Autostrada Sibiu-Pitesti este unul dintre proiectele majore. Acest Guvern a luat masurile necesare pentru semnarea contractului si inceperea lucrarilor si ma refer aici la asigurarea finantarii din fonduri nationale si europene, obtinerea avizelor de mediu. Sectiunea Boita e primul pas concret pentru inceperea lucrarilor la prima autostrada care trece muntii. Prin semnarea contractului de proiectre ssi executie pentru lotul 3 al autostrazii de Centura a Muncipiului Bucuresti, in lungime de aproximativ 18 km, aducem mai aproape de realizare proiectul care va contribui la fluidizarea traficului in Capitala. Am reusit sa alocam fonduri europene, in ciuda faptul ca unii politicieni au incercat blocarea proiectelor europene. Un alt proiect asteptat de Bucuresteni e magistrala 5 de metrou sectiunea Raul Doamnei-Eroilor, astfel incat sa poata fi data in functiune pana la sfarsitul anului. Vom urmari cu mare atentie ca lucrarile sa fie executate la termenele stabilite si in inalte conditii de calitate. Statul roman nu accepta intarzieri ale termenelor", a declarat premierul Viorica Dancila.

"Nu o sa mai toleram nicio intarziere. Sunt firme care au reusit sa scurteze timpul de proiectate de la 9 luni la 2 luni. Nu va mai bateti joc de subcontractorii romani. Nu vreau sa mai fiu informat ca nu sunt platiti subcontractorii atata timp cat statul roman plateste la timp facturilor. Mesajul meu este unul cat se poate de simplu. Guvernarea PSD-ALDE continua investitiile si finalizeaza proiectele in derulare", a declarat ministrul Transporturilor Razvan Cuc.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare