Economic

thumbs

Teodorovici asigura agentiile de rating si FMI de bonitatea si potentialul Romaniei

14.04.2019, 14:48 Sursa: mediafax.ro

Tot sambata, in marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului a cuprins si intalnirea cu Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar International. Agenda discutiilor a cuprins cadrul macroeconomic al Romaniei, ministrul Finantelor dand asigurari ca tara noastra isi va respecta angajamentele asumate cu institutiile financiare internationale de a mentine deficitul sub 3%, iar masurile luate in anul 2019 vor asigura atat pentru acest an, cat si in viitor, o crestere economica sustenabila.

"Suntem o tara sigura pentru investitori, cu o economie sustenabila, cu potential de crestere. De asemenea, Romania inregistreaza progrese in ceea ce priveste stabilitatea cadrului institutional si in consolidarea bugetara, plasarea ferma a datoriei publice pe o traiectorie descendenta, precum si in consolidarea cadrului de guvernanta."

Eugen Teodorovici a condus, la Washington, delegatia Uniunii Europene la reuniunea Comitetului Monetar si Financiar International (IMFC) dedicata guvernantei si resurselor Fondului Monetar International. Ministrul a reprezentat Presedintia romana a Consiliului UE la reuniunea de la Washington a ministrilor de finante si a guvernatorilor bancilor centrale din G20.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare