Cultura si divertisment

thumbs

Colegii de breasla sunt alaturi de Mihai Constantinescu. Adrian Enache: "Tae, nu ne dezamagi!"

15.05.2019, 17:00 Sursa: mediafax.ro

Colegii lui Mihai Constantinescu au incredere in puterea cantaretului care este cunoscut ca un luptator.

"Sunt trist. E o durere extraordinara in suflet pentru ca este colegul nostru, prietenul nostru, noi stim ca dansul a mai avut o probleme si a avut si o interventie destul de serioasa la momentul respectiv. I s-a extras un rinichi in urma unui cancer, din ce am inteles eu. Noi nici nu am stiut, am aflat ulterior. E un moment foarte trist pentru ca, iata, artistii foarte valorosi din generatia aceea de aur sunt tot mai rari. Dansul a terminat institutul de Educatie Fizica si sport iar spiritul lui este de luptator. E un om foarte prietenos, foarte rezervat care a insemnat si inseamna foarte mult pe scena muzicii usoare. Cred ca s-a macinat in sufletul lui. Imi si spunea ca in cultura, oamenii de valoare sunt dati la o parte. Sunt lucruri pe care lumea nu le mai ia in seama dar sa stiti ca pe noi ne macina. Poate ca un mic factor care a contribuit la consumul acesta sufletesc extraordinar", a spus Marcel Pavel.

Pentru multi, cantaretul a ramas legat de lansarea carierei in muzica.

"Mi-e foarte greu sa vorbesc in general despre colegii mei, dar despre Mihai in mod special. Pentru ca este cel care mie mi-a intins o mana, m-a indrumat si m-a ajutat in primii mei pasi in aceasta cariera. Pot sa spun ca datorita lui Mihai eu sunt ceea ce sunt. El a avut ideea de a participa in 1988 la Festivalul de la Mamaia unde, practic, mi-a inceput cariera, iar de-a lungul timpului mi-a dat sfaturi legate de scena, de atitudinea fata de colegi. Stiind tot bagajul pe care l-am acumulat alaturi de el, in turneele in tara, in concerte, si pentru tot ce a facut el fata de mine. Este o situatie despre care nici nu iti gasesti cuvintele. El a suferit foarte mult. Eu cred ca bolile noastre trupesti vin de undeva din supararile noastre care se acumuleaza in timp si care afecteaza organul care este mai slab in trup si usor usor se degradeaza. El a suferit nu atat el ca persoana ci pentru generatia sa, de faptul ca uitam intotdeauna de trecut, uitam sa respectam ce a fost si e important pentru cei tineri sa respectam trecutul. El a avut acest of al generatiei care nu a mai avut atentia pe care o merita", arata Sanda Ladosi

Altii au in permanenta un semn de identitate intre muzica pe care au auzit-o in copilarie si proiectele pe care le au in vedere cu Mihai Constantinescu.

"Pentru cei din generatia mea, Mihai Constantinescu este o parte integranta a copilariei si generatiei mele. Eu inca ii fredonez piesele si le stiu textul. Asta inseamna ca dincolo de artistul care este a marcat aceasta perioada prin ceea ce a creat. Desi era considerat intr-o vreme compozitorul copilariei, piesele sale au mers mult peste varsta copilariei, ca dovada, inca le fredonam. Am citit ca toata lumea in presa despre Mihai Constantinescu. Stiam ca el a mai avut probleme de sanatate, noi ne stim de-o viata. Ne-am intalnit nu demult, a venit la mine la circ pentru ca voiam sa organizam un concert, eu fiind convins ca va fi un sold-out pentru ca Mihai Constantinescu ramane un nume important care ne-a marcat spiritul si memoria afectiva", a explicat Bogdan Stanoevici.

Dar pentru toti cei care il cunosc, tensiunea momentului dificil prin care trece cantaretul este dublata de increderea ca Mihai Constantinescu a depasit si alte situatii critice in ultimii ani.

"Suntem foarte tristi de cateva zile afland vestea asta", a marturisit Adrian Enache. "Dar, in acelasi timp, suntem si optimisti pentru ca Mihai, sau, cum ii spunem noi, Tae, e puternic, e sportiv, e profesor de sport, a facut parte din nationala de fotbal a artistilor, a cantat acum cateva zile intr-un club. Stiu ca situatia este grea, dar, cum a convocat el echipa de ingeri acum ceva timp, o convoc eu de data asta caci el nu poate acum, echipa care sa il salveze pentru ca ne-a incantat generatii de generatii si cred ca merita mai multa atentie, nu doar in momente din astea grele. Sunt alaturi de Tae si cred ca toata suflarea romaneasca e alaturi de acest mare muzician si om care a iubit copii si, iara, se apropie ziua copilului si iar il vom invoca pe Mihai Constantinescu, iar se vor difuza piesele sale. Sunt cu ochii pe presa, ascult stirile pentru ca ma intereseaza si vreau sa stiu ca Tae o sa treaca si peste acest greu obstacol din viata lui. Suntem alaturi de tine, Tae, te rog nu ne dezamagi. Vreau sa ne vedem!", a aratat cantaretul pentru MEDIAFAX.

Mihai "nu e la prima problema de genul asta", a declarat Adrian Daminescu pentru MEDIAFAX. "Dormea langa sotie si sotia si-a dat seama ca nu mai respira. Mi s-a spus ca a durat 10 minute pana l-au resuscitat. Daca sunt mai mult de trei-patru minute, cred ca iti pierzi memoria si e greu sa iti mai recapeti cunostinta", a mai spus muzicianul.

"Tot ce putem sa facem acum e sa stam cuminti si sa ne rugam pentru el", a completat Adrian Daminescu.

Mihai Constantinescu si-a anulat in luna martie cateva concerte din cauza starii de sanatate, fiind cunoscut de multa vreme cu probleme cardiace.

In anul 2008, Mihai Constantinescu a fost supus unei interventii chirurgicale la Sectia Clinica Chirurgie Cardiovasculara din cadrul Institutului de Boli Cardiovasculare si Transplant Targu Mures, cu diagnosticul stenoza aortica stransa, cardiopatie valvulara, insuficienta mitrala gradul 3/4, insuficienta tricuspidiana gradul 2, hipertensiune pulmonara medie. In anul 2017, artistul a fost supus unei noi interventii chirurgicale, dupa ce valva mitrala a avut o disfunctie.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare