Politic-Social

thumbs

Noaptea Muzeelor 2019. Expozitii inedite si muzee de nisa si modalitati/ Turul COMPLET al muzeelor cu un serviciu nou infiintat

15.05.2019, 18:06 Sursa: mediafax.ro

Festivalul, aflat la a 15-a editie, este parte a proiectului Noaptea Europeana a Muzeelor, un eveniment initiat de Ministerul Culturii si Comunicarii din Franta si patronat de Consiliul Europei, UNESCO si de Consiliul International al Muzeelor. In Romania, evenimentul este organizat pe plan national, de Reteaua Nationala a Muzeelor din Romania (RNMR).

Ce muzee vor fi deschise

Noaptea Muzeelor 2019. Printre institutiile din Bucuresti care s-au inscris la Noaptea Muzeelor 2019 se numara Muzeul National al Taranului, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National de Arta al Romaniei, Muzeul National de Geologie, Muzeul "George Enescu", Muzeul Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Aviatiei Romane, Muzeul National al Pompierilor, Muzeul de Arta "Vasile Grigore", Muzeul National Cotroceni, Muzeul Cailor Ferate Romane, Muzeul National de Arta Contemporana, Muzeul de Arta Veche Apuseana "Dumitru Furnica Minovici", Muzeul National al Hartilor si Cartii Vechi, Muzeul National al Literaturii Romane, Muzeul Universitatii de Arhitectura si Urbanism "Ion Mincu" si Muzeul Universitatii Politehnica. Centrul Cultural Palatele Brancovenesti - Mogosoaia va participa si el la eveniment.

Spatiile nou intrate in circuitul Noptii Muzeelor 2019 sunt Muzeul de Arta Recenta (MaRe), Muzeul Recordurilor Romanesti, Muzeul Tablourilor in Miscare (oferit de Qreator) si Cel mai mic muzeu mobil, organizat de Corul National de Camera "Madrigal - Marin Constantin".

Muzeul de Arta Recenta (MaRe) va pune la dispozitia publicului, intre orele 19.00 si 03.00, trei expozitii si patru evenimente speciale. Doua expozitii temporare vor fi dedicate idealului feminin potretizat de pictori romani de la Nicolae Grigorescu pana la Ion Grigorescu si lucrarilor realizate de fotograful Thomas Ruff, cunoscut pentru inovatia din domeniu. "Diversitate stilistica cu raspundere limitata", expunerea permanenta a institutiei, se concentreaza pe cei care au creat intre 1965 si 1989, dupa scoaterea artei romanesti de sub canon stalinist si dupa Revolutia de la 1989, cand s-au schimbat conceptiile despre libertate.

Noaptea Muzeelor 2019. Evenimentele speciale vor folosi realitatea augmentativa pentru a "deschide" lucrari din muzeu, vor prezenta poezii semnate de Leonid Dimov si desene ale lui Florin Puca si se vor folosi de muzica fie ca experienta - "Scoro plays Muslimgauze", unde Scoro (Bogdan Scoromide) prezinta o selectie de piese ale compozitorului de muzica electronica experimentala Muslimgauze (Bryn Jones) - fie ca modalitate de relaxare - "Sounds" cu DJ's "Better than Nada" Corvin si Calin No Clue".

Muzeul Recordurilor, care a fost recent deschis, va primi vizitatori intre orele 18.00 si 23.00. Amatorii de recoduri vor putea privi cea mai mare colectie de fiare de calcat din lume, care are aproape 35.000 de exponate si a fost omologata oficial de Guiness Book of Records. Cele mai vechi exponate dateaza de doua milenii si sunt originare din China. Expozitia contine numeroase obiecte, atat in forma primitiva, cat si unele care au fost create pentru a crea cute sau pentru a functiona pe baza de carbuni.

Muzeul Tablourilor in Miscare este organizat in spatiul Qreator. Acesta pune la dispozitie un cadru in care, intre orele 20.00 si 02.00, o serie de opere romanesti realizate de pictori precum Stefan Luchian, Corneliu Baba, Theodor Aman, Octav Bancila si Nicolae Toniza, vor prinde viata.

Cel mai mic muzeu mobil este o institutie itineranta, care va fi in fata publicului in Muzeul National al Taranului Roman, Muzeul National de Istorie Naturala "Grigore Antipa", Muzeul National "George Enescu", Muzeul Colectiilor de Arta, platoul Bibliotecii Centrale Universitare "Carol I" si la Muzeul Municipiului Bucuresti - Palatul Sutu.

Serviciu de transport pentru turul muzeelor

Noaptea Muzeelor 2019. Alte aspecte culturale inedite care vor fi prezente in Bucuresti sunt promise de Kaustik Bucuresti, Teatrul de Revista "Constantin Tanase" si o expozitie organizata de un partid politic. Kaustik va gadui, intre orele 20.00 si 03.00, "Concept H3-Perspective", o serie de instalatii personalizate, tehnici noi de fabricare digitala si instrumente computantionale. Teatrul de Revista "Constantin Tanase" sustine, intre 21.30 si 00.30, "Istoria Dansului", un program care prezinta, din 30 in 30 de minute, demonstratii si sesiuni de initiere in tainele dansului. Expunerea non-electorala este deschisa in Bulevardul Aviatorilor Nr. 9 intre 18.00 si 24.00 si doreste sa ii motiveze pe oameni sa voteze la alegerile europarlamentare din 26 mai.

Pe plan national, au fost inscrise peste 100 de muzee si entitati culturale diverse, care provin din 36 de judete. Printre noile spatii de expunere din tara se numara Memorialul Gherla si Memorialul Rezistentei si Opresiunii din Bihor, Forum-Apulum Alba Iulia, Vadon Cinegetica din Sfantu Gheorghe (Covasna), Muzeul Arcani Gorj, Galeria Alchimia din Iasi, Atelierul Geza Vida din Baia-Mare si Biserica Evanghelica din Sibiu.

O alta noutate a Noptii Muzeelor 2019 in Bucuresti va fi legata de transportarea participantilor. Cei care isi doresc sa acopere harta obiectivelor din Capitala vor putea apela la serviciul BlackCab. O cursa cu masinile acestuia poate fi rezervata pe site-ul companiei, prin telefon sau prin intermediul aplicatiilor mobile. Clientii care se afla la prima vizita sau sunt clienti regulati pot beneficia de reduceri speciale.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare