Politic-Social

thumbs

CSM cauta un alt sef la Sectia de ancheta, dupa ce Gheorghe Stan a fost numit judecator la CCR

15.05.2019, 18:15 Sursa: mediafax.ro

Potrivit anuntului Consiliului Superior al Magistraturii, la concurs se pot inscrie procurorii care indeplinesc urmatoarele conditii:

- sa nu fi fost sanctionati disciplinar in ultimii 3 ani
- sa aiba cel putin gradul de parchet de pe langa curte de apel
- sa aiba o vechime efectiva de cel putin 18 ani in functia de procuror
- sa aiba o buna pregatire profesionala
- sa aiba o conduita morala ireprosabila.

Inscrierea candidatilor la concurs se face la CSM, pana la data de 28 mai 2019, inclusiv, anunta CSM.

"Cererile de inscriere vor fi insotite de un curriculum vitae, declaratiile prevazute la art.48 alin (11) din LEgea 303/2004 privind statutul judecatorilor si procurorilor, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, o declaratie pe propria raspundere, potrivit legii penale, din care sa rezulte ca nu sunt si nu au fost lucratori operativi, inclusiv acoperiti sau colaboratori ai serviciilor de informatii, un proiect privind exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere si rice alte inscrisuri pe care candidatul le considera relevante in sustinerea candidaturii sale", se arata in anuntul CSM.

Potrivit sursei citate, concursul se va derula dupa urmatorul calendar:

- 15 mai 2019 - publicarea datei, locului si a calendarului concursului
- 28 mai 2019 - ultima zi de depunere a candidaturilor la CSM
- 30 mai 2019 - afisarea listei candidatilor care indeplinesc conditiile legale de participare la concurs
- 31 mai 2019 - depunerea contestatiilor de catre candidatii respinsi in urma verificarii conditiilor legale de participare
- 3 iunie - 5 iunie 2019 - solutionarea de catre plenul CSM a contestatiilor formulate de candidatii respinsi in urma verificarii si comunicarea hotararilor catre contestatori
- 5 iunie 2019 - afisarea listei finale a candidatilor care indeplinesc conditiile de participare la concurs si publicarea pe pagina de internet a CSM a documentelor depuse de candidati
- 7 iunie 2019 - comunicarea catre Inspectia Judiciara a raportului referitor la verificarea aspectelor privind integritatea candidatilor
- 14-18 iunie 2018 - desfasurarea probei constand in prezentarea proiectului referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere si publicarea tabelului de clasificare a candidatilor.

"La data stabilita pentru sustinerea concursului, candidatii vor sustine oral, in fata comisiei de concurs, proiectul referitor la exercitarea atributiilor specifice functiei de conducere, in cadrul unui interviu care va fi transmis in direct pe ppagina de internet a CSM", se mai subliniaza in sursa citata.

Concursul este organizat dupa ce Camera Deputatilor a votat, in urma cu o saptamana, numirea lui Gheorghe Stan, sef al Sectiei de Investigatie a Infractiunilor din Justitie (SIIJ), in functia de judecator al Curtii Constitutionale a Romaniei.

Gheorghe Stan a fost ales cu 174 de voturi, detronandu-i pe Ioan Cupsa, propus de PNL, care a obtinut 63 de voturi, si pe Vlad Stefan, propus de USR, care a obtinut doar 25 de voturi "pentru".

Inainte de a detine sefia Sectiei de anchetare a magistratilor, Gheorghe Stan a fost adjunctul lui Lucian Netejoru la conducerea Inspectiei Judiciare.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare