Politic-Social

thumbs

Orban: Tariceanu, Fifor, Serban Nicolae si alti lideri indeamna romanii sa nu voteze la referendum

15.05.2019, 18:46 Sursa: mediafax.ro

"Infractorii din jurul lui Dragnea sunt speriati de referendumul initiat de presedinte ca dracu de tamaie si incearca prin toate mijloacele posibile sa-i impiedice pe romani sa vina la vot si sa voteze "DA" la acest referendum. Atat Tariceanu, cat si Fifor, presedintele Consiliului National al PSD, cat si Serban Nicolae, cat si alti lideri, indeamna romanii sa nu voteze la referendum. Au incercat sa introduca in OUG prevederi care sa impiedice romanii sa isi exercite dreptul de vot la referendum. Au incercat sa mareasca numarul de cetateni romani aflati pe listele electorale permanente pentru a mari numarul de votanti necesari pentru atingerea pragului la referendum. Sigur ca nu au reusit pana acum, dar atragem atentia cetatenilor romani ca este fundamental sa vina la vot, este fundamental sa voteze atat in alegerile pentru Parlamentul European, cat si la referendum", a afirmat Ludovic Orban, miercuri, la Targoviste, potrivit unui comunicat de presa al PNL remis MEDIAFAX.

Liderul PNL a adaugat ca referendumul pe justitie este unul vital, iar romanii nu trebuie sa se lase pacaliti de Liviu Dragnea si "infractorii" din jurul acestuia. El a mai precizat ca in cazul in care referendumul nu aduna cvorumul necesar atunci apare un risc major "ca oricine face politica in Romania sa inteleaga ca este voie la furat in Romania".

"Acest referendum este vital pentru o evolutie sanatoasa a societatii romanesti, pentru ca da posibilitatea romanilor sa interzica prin votul lor masiv la referendum amnistia si gratierea si prin acest vot "DA", la referendumul de interzicere a amnistierii si gratierii, sa le transmita mesajul catre toti cei care sunt implicati in viata publica sau vor sa se implice in viata publica, ca daca fura vor fi pedepsiti. De asemenea si a doua intrebare este o intrebare extrem de importanta pentru ca cetatenii romani pot sa interzica prin votul lor agresiunea sistematica prin OUG emise de Guvernul PSD-ALDE, impotriva justitiei, impotriva independentei justitiei, impotriva drepturilor si libertatilor fudamentale ale romanilor si impotriva liberului acces al romanilor la justitie. Cetatenii romani nu trebuie sa se lase pacaliti de infractorii din jurul lui Dragnea cu mesajele perverse pe care le transmit. Romanii au puterea in mana lor, daca isi doresc o societate sanatoasa, condusa de oameni corecti care respecta legea, trebuie sa vina cu mic cu mare la vot si sa voteze ,,DA" atat la prima intrebare cat si la a doua intrebare. Daca referendumul nu aduna cvorumul necesar, exista un risc major, ca oricine face politica in Romania sa inteleaga ca este voie la furat in Romania", a explicat Orban.

Presedintele liberal a mai spus ca sondajele realizate de partid au indicat ca foarte multi romani considera ca este o amenintare coruptia la adresa societatii si a dezvoltarii economice a tarii.

"In toate cercetarile noastre sociologice si in toate discutiile pe care le-am avut cu zecile, sutele de mii de romani pe care i-am intalnit, intr-o proportie coplesitoare, romanii considera coruptia o amenintare la adresa bunei functionari a economiei si a societatii romanesti si sustin clar interzicerea amnistiei si gratierii faptelor de coruptie. Tragem acest semnal de alarma si le atragem atentia asupra importantei votului, tocmai pentru ca sta in puterea fiecarui roman sa hotarasca la acest referendum ca hotii nu vor scapa, ca oricine a furat din avutul public va fi pedepsit, ca oricine a comis o infractiune de coruptie va fi pedepsit si ca oricine isi imagineaza ca poate sa fure atunci cand se afla in functii publice, fara sa fie pedepsit, nu are nicio sansa sa scape nepedepsit", a conchis Orban.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare