Politic-Social

thumbs

Caz nou de MENINGITA, confirmat. O tanara de 16 ani din Pitesti a fost transferata in Capitala, la "Matei Bals"/ Chimioprofilaxie pentru 46 de persoane

15.05.2019, 19:12 Sursa: mediafax.ro

Este vorba de o tanara din Pitesti, care potrivit purtatorului de cuvant al Institutului National de Boli Infectioase "Prof. Dr. Matei Bals", a fost adusa la spital prin transfer in dimineata zilei de miercuri.

Tanara transferata la Institutul "Matei Bals" din Capitala, suspecta de meningita meningococica, are 16 ani si este eleva a unui liceu din Pitesti. Pentru 46 de persoane, printre care elevi si cadre didactice, personal auxiliar si familie, a fost administrata chimioprofilaxia, transmite Ministerul Sanatatii.

"Conform unei informari transmise de catre Directia de Sanatate Publica Arges, o pacienta in varsta de 16 ani, eleva a unui liceu din Pitesti, judetul Arges, cu suspiciune de meningita meningococica, a fost transferata de la Spitalul de Pediatrie Pitesti la Institutul National de Boli Infectioase Prof. dr "Matei Bals" din Bucuresti", precizeaza Ministerul Sanatatii intr-un comunicat remis MEDIAFAX.

Directia de Sanatate Publica (DSP) Arges a demarat imediat toate masurile impuse in astfel de cazuri.

"DSP Arges a intreprins toate masurile care se impun in astfel de situatii, conform metodologiei stabilite de Institutul National de Sanatate Publica", spun reprezentantii ministerului.

"Au fost stabiliti contactii directi si a fost administrata chimioprofilaxie pentru 34 de elevi, 10 cadre didactice si personal auxiliar, precum si pentru alti 2 contacti din familie", potrivit sursei citate.

Reprezentantii Ministerului Sanatatii au precizat si faptul ca, in unitatea de invatamant au fost instituite deja toate masurile de curatenie si dezinfectie aferente.

In luna aprilie a acestui an, alte cateva alte cazuri de meningita au fost raportate, inregistrandu-se in acest context si decese. Atunci au murit o eleva de la Colegiul National "Gheorghe Lazar" din Capitala si o adolescenta in varsta de 15 ani din Vaslui, transferata la Iasi.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare