Politic-Social

thumbs

Legea taximetriei | Vicepremier: Avem creionat un draft de act normativ pentru REGLEMENTAREA activitatii de tip ride-sharing

15.05.2019, 19:22 Sursa: mediafax.ro

"De atunci si pana astazi grupul de lucru compus din reprezentanti ai Ministerului Dezvoltarii, Ministerului Transporturilor, Ministerului Finantelor, Ministerului Comunicatiilor, ANAF, ANR au fost zeci de intalniri, avem creionat un draft de act normativ. Astazi m-am intalnit, impreuna cu Razvan Cuc, cu reprezentantii ridesharing si este vorba de un act normativ extrem de complicat pentru ca nu s-a reglementat pana acum aceasta activitate, dar precedenta OUG care intra in vigoare de joi nu este indreptata impotriva Uber. Prin acea OUG Guvernul a emis un act normativ impotriva pirateriei, nu impotriva Uber. S-a vorbit mult de posibile abuzuri care vor fi facute incepand de joi. Eu indemn ca cei care vor sa faca exces de zel sa nu o faca, ma refer la concurentii celor cu activitate de ride-sharing. Din punctul nostru de vedere mai avem cel putin trei puncte de definitivat si aceasta activitate va fi reglementata. Dar de joi activitatea de piraterie va fi combatuta, nu altceva", a declarat Daniel Suciu, miercuri, la Guvern.

Acesta a precizat ca este noul act normativ este unul extrem de complex, fapt pentru care va mai avea loc, saptamana viitoare, o discutie la nivel tehnic intre cele patru ministere.

"Nu maine va fi pus in transparenta actul normativ. A ramas ca saptamana viitoare reprezentanti ai Ministerului Finantelor cu grupul de lucru sa mai aiba o intalnire inclusiv cu propunerile celor de la ridesharing. Este un act normativ extrem de complex. Si Guvernul Romaniei va reglementa aceasta activitate. Precedenta OUG nu este indreptata acestei industrii, ci impotriva celor care fac transport ilegal, piraterie. Din moment ce noi am combatut ceva ilegal, pirateria din domeniul transporturilor, eu cred ca cei de la Uber nu au sustinut niciodata ca ar fi in afara legii. Saptamana viitoare va avea loc o noua discutie la nivel tehnic in cele patru ministere, pentru ca e un proces complex", a explicat Suciu.

Modificarile operate de Executiv la Legea taximetriei, adoptate ca urmare a protestelor taximetristilor, vor intra in vigoare joi. Reprezentantii Uber si Taxify spun ca aplicatiile nu pot fi inchise, dar va ramane la latitudinea soferilor daca mai ies sau nu pe traseu. Executivul a adoptat pe 29 martie ordonanta de urgenta pentru modificarea Legii 38/2003 care reglementeaza transportul in regim de taxi si de inchiriere, printre altele eliminand din lege expresia "in mod repetat".

Asadar, in urma modificarilor, a fost eliminata sintagma "in mod repetat" din Legea 38/2003, astfel incat "sanctiunea sa fie aplicabila atat persoanelor fizice, cat si persoanelor juridice pentru efectuarea de transport public in mod ilegal".

La acea veme autoritatile dadeau asigurari ca masura nu este impotriva cuiva, ci pur si simplu de reglementare, iar legat de Uber sau alte aplicatii de acest fel, spuneau ca vor veni cu un proiect care sa reglementeze si activitatea de ride-sharing.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare