Politic-Social

thumbs

Deputatul PSD Mihai Valentin Popa, achitat de Curtea Suprema. Decizia nu e definitiva

15.05.2019, 19:40 Sursa: mediafax.ro

Deputatul PSD Mihai Valentin Popa a fost achitat miercuri de judecatorii instantei supreme, intr-un dosar in care a fost trimis in judecata, in 2017, de Directia Nationala Anticoruptie, pentru savarsirea infractiunii de santaj si pentru cea de folosire a influentei ori autoritatii in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, transmite Inalta Curte de Casatie si Justitie.

Decizia nu este definitiva, iar DNA poate face apel.

Potrivit rechizitoriului, primarul unui municipiu din judetul Brasov ar fi adus in discutie posibilitatea revocarii din functie a unei persoane care facea parte din conducerea unui spital aflat in subordinea primariei, pe fondul unor nereguli constatate de Curtea de Conturi si ca urmare a refuzului acelei persoane de a-si indeplini sarcinile dispuse de managerul spitalului. Deputatul Mihai Valentin Popa ar fi fost instiintat despre situatie, iar acesta ar fi intervenit pentru mentinerea in functie a persoanei in cauza.

Popa i-ar fi cerut imperativ primarului, in mai multe imprejurari, in mod direct, dar si prin intermediari, sa o mentina in functie pe protejata sa, pe motiv ca decizia de neprelungire a mandatului acesteia in functia de conducere pe care o detinea la spital i-ar crea "mari probleme de imagine si in partid" si i-ar stirbi imaginea de lider local care isi protejeaza oamenii apropiati si controleaza deciziile autoritatilor in raza sa, spuneau procurorii DNA la trimiterea sa in judecata.

Edilul nu s-ar fi conformat, spuneau procurorii in actul de inculpare, iar parlamentarul "utilizand telefonul unei alte persoane", pentru a nu se putea stabili o legatura directa, i-ar fi transmis amenintari managerului spitalului, i-a solicitat in mod imperativ sa revina asupra deciziei de a o inlocui pe a protejata sa din functia pe care o detine la spitalul respectiv , amenintandu-l ca, in caz contrar, il va demite, iar toate proiectele primarului vor fi blocate in consiliul local pe care, in calitate de lider al organizatiei locale de partid, il controleaza.

O alta situatie prezentata de DNA ar fi avut loc in septembrie 2017, cand, la cererea unui alt social-democrat, primar al unei comune, Mihai Valentin Popa ar fi intervenit la conducerea Directiei de Sanatate Publica (DSP) Brasov, astfel incat reprezentantii scolii din acea comuna sa fie scutiti de sanctiuni, desi nu luasera masurilor impuse de inspectorii DSP.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare