Cultura si divertisment

thumbs

Transmisia online a semifinalei Eurovision, ATACATA/ Hackerii au difuzat imagini din satelit cu explozii plasate in Tel Aviv | VIDEO

15.05.2019, 19:49 Sursa: mediafax.ro

Incidentul a avut loc marti, dupa inceperea evenimentului. Transmisiunea companiei Kan a fost intrerupta cu imagini surprinse prin satelit, care ilustrau explozii in orasul israelian pe un fundal muzical amenintator.

Actiunea a avut loc in contextul in care, la inceputul lunii, intre grupul paramilitar Hamas si autoritatile israeliene au existat ciocniri repetate timp de trei zile. Atacurile au inclus sute de lansari de rachete inspre teritoriul israelian ca si bombardamente din Israelului spre Fasia Gaza.

Transmisiunea televizata - atat in tara gazda, cat si pe plan international - nu a avut de suferit.

Seara s-a incheiat fara alte incidente, iar reprezentantii Greciei, Belarusului, Serbiei, Ciprului, Estoniei, Republicii Cehe, Australiei, Islandei, statului San Marino si Sloveniei s-au calificat in finala care va avea loc sambata.

Eldad Koblenz, directorul executiv al firmei, a afirmat ca gruparea Hamas este de vina pentru aceasta actiune. "Stim ca, la un anumit punct a existat o tentativa, aparent operata de Hamas, de a prelua controlul asupra transmisiei noastre digitale", a declarat acesta. "Sunt incantat sa afirm ca, in cateva minute, am reusit sa recuperam controlul asupra acestui fenomen", a adaugat acesta.

Organizatia palestiniana Hamas nu a raspuns la acuzatii.

Desfasurarea competitiei muzicale Eurovision in Israel a fost lovita de numeroase controverse. Activistii pro-Palestina au facut apeluri la boicot pentru a protesta impotriva politicilor tarii asiatice si au incercat sa convinga statelele participante sa se retraga din concurs, dorind sa izoleze statul pe plan international.

Multe dintre tenativele de blocaj au vizat-o si pe cantareata americana Madonna, care urmeaza sa sustina un recital in finala Eurovision. Artista si-a aparat, insa, decizia de a aparea la eveniment, afirmand ca nu se va supune niciunei agende politice.

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 are loc la Tel Aviv, cea de-a doua semifinala fiind programata joi si finala de sambata.

Precedenta editie a competitiei muzicale a fost castigata de reprezentanta Israelului, Netta, cu piesa "Toy".

Aceasta este pentru a treia oara cand Israelul este gazda a competitiei muzicale.

Eurovision este o competitie muzicala internationala, organizata de European Broadcasting Union (EBU), cea mai mare asociatie a televiziunilor publice din Europa. Prima editie a avut loc in 1956, la Lugano, in Elvetia. Difuzat fara intrerupere, show-ul a devenit unul dintre cele mai longevive si mai urmarite programe de televiziune din lume. Printre artistii care au urcat, de-a lungul anilor, pe scena Eurovision se numara: ABBA, Julio Iglesias, Celine Dion si Johnny Logan.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare