Economic

thumbs

Urzeala hackerilor: Episodul 3 al ultimului sezon Game of Thrones a prilejuit cel mai mare numar de atacuri cibernetice

22.05.2019, 13:14 Sursa: mediafax.ro

Unele episoade s-au dovedit considerabil mai periculoase decat altele, cel cu numarul 3 insumand cel mai mare numar de incercari detectate de a ataca utilizatorii, cu un varf de 3.000 de atacuri pe zi.

Expertii se asteapta ca episodul final sa atraga noi atacuri din partea creatorilor de mesaje spam, in momentul in care distribuitorii de programe malware vor incepe sa le ofere spectatorilor interesati acces la intregul sezon.

In ansamblu, dupa ce au urmarit activitatea malware asociata cu intregul sezon opt, cercetatorii de la Kaspersky Lab au descoperit ca numarul mediu, zilnic, de atacuri asupra utilizatorilor care au implicat programe malware deghizate intr-un episod din Game of Thrones a fost de aproximativ 300-400. Acest numar a crescut la aproximativ 1.200 in urmatoarele trei-patru zile dupa lansarea fiecarui nou episod: o crestere de trei, pana la patru ori, a activitatii malware.

Un alt vector de atac asociat cu Game of Thrones este reprezentat de site-urile de streaming care invita utilizatorii sa vizioneze gratuit episoade recent lansate, dar care, de fapt, sunt proiectate sa extraga date sensibile de la utilizatori. De obicei, pictograma afiseaza o scena dintr-un episod si redirectioneaza victima catre o pagina de inregistrare, solicitand apoi detalii legate de card, cu codul CVC / CVV, sub pretextul ca este doar in scopul validarii. Cercetatorii au subliniat asemanarile dintre aceasta schema si cele mai recente inselatorii legate de ultimul film din seria Avengers: "Vedem TTP-uri (tactici, tehnici si proceduri) comune pe site-urile de phishing, in care escrocii incearca sa fure datele utilizatorilor, promitand un film piratat inainte de premiera oficiala. Credem ca exista un anumit grup de atacatori care vaneaza metodic fanii filmelor si ai productiilor de televiziune populare, ajustand schemele in functie de evenimentele pop-culturale ale momentului", a declarat Tatiana Sidorina, security researcher la Kaspersky Lab.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare