Externe

thumbs

Angela Merkel ar fi primit, la summitul de la Sibiu, oferte pentru un post UE de rang inalt

22.05.2019, 14:44 Sursa: mediafax.ro

Angela Merkel a respins propunerea de a deveni presedinte al Consiliului European, au declarat, sub protectia anonimatului, trei oficiali UE citati de agentia Bloomberg.

Discutiile s-au derulat intr-un format restrans, iar sursele citate nu au precizat ce lideri au prezentat propunerile. Unii lideri europeni au exprimat speranta ca Angela Merkel se va razgandi.

Intr-un interviu acordat recent publicatiei Suddeutsche Zeitung, Angela Merkel a declarat ca are un "sentiment ridicat de responsabilitate" pentru Europa. Ulterior, pe fondul speculatiilor ca ar urma sa preia o functie de rang inalt la nivel european dupa retragerea din functia de cancelar german, Angela Merkel a afirmat: "Nu sunt disponibila pentru alta pozitie politica, oricare ar fi, iar acest lucru include Europa".

Angela Merkel pledeaza pentru numirea unui politician german intr-o pozitie de conducere la Comisia Europeana sau la Banca Centrala Europeana.

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare