Politic-Social

thumbs

Iohannis, declaratie de presa la Palatul Cotroceni, cu trei zile inainte de referendumul pe justitie

22.05.2019, 15:13 Sursa: mediafax.ro

Presedintele Klaus Iohannis a anuntat ca intra in campania pentru referendumul pe justitie si a participat alaturi de PNL la mitingurile electorale.

Seful statului a solicitat vineri Consiliului National al Audiovizualului (CNA) sa emita decizia privind normele de promovare a campaniei pentru referendum si sa adopte recomandarea de difuzare a unui spot audio-video realizat de Presedintie pentru promovarea acestuia.

Romanii isi vor alege pe 26 mai reprezentantii in Parlamentul European si in aceeasi zi are loc si referendumul pe teme legate de justitie, convocat de presedintele Klaus Iohannis. Cetatenii vor vota in aceleasi sectii de votare, cu aceleasi stampile, pe trei buletine de vot.

Intrebarile la referendumul din 2019 sunt:

"1. "Sunteti de acord cu interzicerea amnistiei si gratierii pentru infractiuni de coruptie?"

2. "Sunteti de acord cu interzicerea adoptarii de catre Guvern a ordonantelor de urgenta in domeniul infractiunilor, pedepselor si al organizarii judiciare si cu extinderea dreptului de a ataca ordonantele direct la Curtea Constitutionala?".

Legal disclaimer:

Acesta este un articol informativ. Produsele descrise pot sa nu faca parte din oferta comerciala curenta Orange. Continutul acestui articol nu reprezinta pozitia Orange cu privire la produsul descris, ci a autorilor, conform sursei indicate.

Articole asemanatoare